POTREBNI SU OPREZ I SUZDRŽANOST

Retrogradni Merkur u Blizancima unosi zavrzlamu u svakodnevnicu, a najviše će to osjetiti Blizanci, Djevice, Strijelci i Ribe

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 29.05.2021 12:06
  • Objavljeno 29.05.2021 u 12:04
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Irina Dmitrienko / Panthermedia / Profimedia

Između 29. svibnja i 22. lipnja Merkur će se kretati retrogradno u Blizancima, znaku čiji je vladar. Prividno nazadovanje planeta posljedica je njihovih različitih brzina i različitog oblika putanja u usporedbi sa Zemljom. Kada naš planet pretječe drugi, on se prividno, s naše točke gledišta, kreće unatrag po ekliptici

Razdoblje retrogradnog Merkura sa stajališta astrologije izvanredno je zanimljivo jer se tada svima preporučuje poseban oprez i suzdržanost. Svakodnevni je život u tim razdobljima obilježen zavrzlamama, strkom, zastojima i problemima koji uglavnom nisu dramatični i nerješivi, ali su dovoljno dosadni i zamorni da nam pokvare raspoloženje.

Iduća će tri tjedna prevladavati nejasna i usporena komunikacija pa usmeni dogovori lako mogu propasti. Izvjesno je kršenje obećanja, zaboravljanje, kašnjenje i problemi s primitkom pisama i paketa. Upravo je sada povećana mogućnost da će se paket putem zagubiti i da neće stići na odredište. Pazite na računalo i mobitel, nosite punjač sa sobom i vodite računa o tome da su svi važni podaci sačuvani jer postoji mogućnost kvara uređaja ili pada sustava.

Nije preporučljivo donositi važne odluke, potpisivati dokumente i ugovore, kao ni pokretati nove poslove. Povoljnije je vrijeme za privođenje kraju započetih zadataka, nego za nove pothvate. Izbjegavajte veće kupoprodajne transakcije, konverziju valuta i ulazak u kreditna zaduženja.

  • +3

Naomi Campbell rođena je u znaku Blizanaca 22. svibnja 1970.

Izvor: EPA / Autor: IAN LANGSDON

Merkur i Blizanci vladaju prometom i vozilima pa retrogradni Merkur donosi povećanu opasnost od incidenata. Budite oprezni u prometu i koristite zaštitnu opremu prilikom vožnje motora ili bicikla. Ovakav Merkur može poremetiti planove za putovanja, uzrokovati kvar vozila, pogrešnu procjenu zalihe goriva, kao i gužve i zastoje na cestama.

Nepovoljan utjecaj Merkurove retrogradacije najviše će se odnositi na Blizance, Djevice, Strijelce i Ribe, kojima savjetujemo povećan oprez, promišljenost, proračunatost i mnogo strpljenja. Nakon što 22. lipnja opet krene naprijed, Merkur će se zadržati u Blizancima do 12. srpnja, kad će se preseliti u Raka.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!