PLANETARNA KRETANJA

Retrogradni Merkur ometa razumijevanje i otežava početke, a 'plavi' Mjesec ne utječe ni na što

04.10.2020 u 08:09

Bionic
Reading

Donosimo vam pregled planetarnih kretanja u listopadu, s naglaskom na najznačajnije položaje planeta po znakovima

U listopadu će se pojaviti dva puna Mjeseca, u Ovnu od 2. i u Biku 31., od kojih se u anglosaksonskoj tradiciji onaj drugi zove plavi Mjesec. Venera će letjeti Djevicom od 2. do 28. listopada, a Merkur kreće retrogradno 14. listopada i dva tjedna kasnije nakratko se vraća u Vagu.

Venera u Djevici daje vam razuman i praktičan pogled na ljubavne odnose. Veze koje ne funkcioniraju i ne donose korist partnerima naći će se na skliskom terenu. Ova Venera odrazit će se i na profesionalnu scenu, ulijevajući ljudima veću samodisciplinu i volju za obavljanje rutinskih poslova.

U srijedu 14. listopada Merkur se prividno okreće unazad, a od 28. se na tjedan dana vraća na zadnje stupnjeve Vage. Do kraja retrogradacije u studenom povoljnije je dovršavati već započeto, obavljati provjere i popravke umjesto ulaziti u nove poslove ili profesionalne odnose. Sporazumijevanje, pravodobna razmjena poruka ili isporuka pošiljki bit će otežani.

Mlad Mjesec 16. listopada u Vagi uobičajeno je pogodan za ljubavne izjave, prošnje ili započinjanje veze, ali ove je godine ta Mjesečeva faza malo prigušena zbog retrogradnog Merkura. Ako ste rođeni pet dana prije ili poslije 16. listopada, siječnja, travnja ili srpnja, vaš će ljubavni pokušaj biti ili senzacionalan uspjeh ili zvučan fijasko.

U četvrtak 22. listopada Sunce ulazi u Škorpiona, započinjući razdoblje unutrašnjih borbi i osobnih preobrazbi na bolje ili lošije. Venera se 28. seli u Vagu, čineći vas susretljivijima i spremnijima na pregovore i kompromise. Istog dana retrogradni Merkur također ulazi u Vagu, ali iz obrnutog smjera, iz Škorpiona. U Vagi će se zadržati kratko, tako da njegov utjecaj kroz taj znak neće biti zapažen.

Monica Bellucci je horoskopska Vaga, rođena je 30. rujna 1964. Izvor: EPA / Autor: FABIO FRUSTACI

Listopad završava 'plavim' punim Mjesecom u Biku. Drugi puni Mjesec u istom kalendarskom mjesecu naziva se plavim i nema nikakvo osobito značenje jer kalendar je ljudska tvorevina koja ne utječe na prirodu ni astrologiju.