PLANET MISAONIH PROCESA

Merkur u Škorpionu omogućuje vam duboko razmišljanje i dugoročno planiranje, što ide na ruku Rakovima, Ribama, Djevicama i Jarcima

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 27.09.2020 07:32
  • Objavljeno 27.09.2020 u 07:32
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Tom Merton / Hoxton / Profimedia

Merkur se 27. rujna seli u promišljeni znak Škorpiona. Planet misaonih procesa, ophođenja, prometa i trgovine u vrućoj škorpionskoj vodi simbolizira umnu oštrinu i prodornost. U idućem razdoblju ojačat ćete smisao za okultno i dobiti priliku otkriti poneku tajnu. Preporučujemo vam često korištenje intuicije i ciljano razmišljanje o najboljim potezima i rješavanju problema

Tokom ovog tranzita, koji će se s kraćim prekidom protegnuti do 1. prosinca, morate paziti da ne izgubite iz vida ono bitno. U suprotnom riskirate da preduboko zaglibite u gomilu detalja. Gurnite sve trivijalno u stranu i usredotočite se na najvažnija pitanja. Posvetite se otkrivanju tuđih tajni i laži, kao i vlastitih zabluda. Djelujte pritajeno da vas prerano ne otkriju u detektivskom poslu.

Kujte dugoročne planove u nekoliko varijanti za slučaj da se okolnosti promijene. Učite o kriminalistici, psihijatriji, psihologiji, parapsihologiji i astrologiji jer će vam nova znanja idućih tjedana lakše odsjedati u dugoročnoj memoriji. Ovaj Merkurov položaj ide na ruku Rakovima, Ribama, Djevicama i Jarcima, a ometa koncentraciju, rasuđivanje i komunikaciju Bikovima, Lavovima i Vodenjacima.

U globalnim okvirima Merkurov prolazak Škorpionom podudarit će se s razotkrivanjem novih korupcijskih i seksualnih skandala te daljnjim uhićenjima visokorangiranih poslovnjaka i političara u raznim državama. U Hrvatskoj bi se trebale nastaviti pravosudne akcije započete prošlog tjedna.

Merkur će između 14. listopada i 3. studenog 'odraditi' još jedno retrogradno kretanje, treće ove godine. U tih 20 dana nakratko će se vratiti u treću dekadu Vage, pa se opet okrenuti prema Škorpionu i kliziti njime do 1. prosinca.

Prestanak retrogradacije podudara se s američkim predsjedničkim izborima, što znači da će završni tjedni kampanje biti zagađeni dosad najprljavijim obmanama i podvalama.

O značenju Merkurove retrogradacije progovorit ćemo kad za to dođe vrijeme, a sad ćemo samo podsjetiti da planeti nikad doslovno ne putuju natraške, nego da je njihovo nazadovanje optička iluzija gledano sa Zemlje. Iluzija nastaje kad Zemlja pretječe udaljene planete ili kad unutrašnji, Suncu bliski planeti uđu u izduženi dio svoje putanje, zbog čega sporije putuju ekliptikom.

  • +2

Hailey Bieber rođena je u znaku Škorpiona 22. studenoga 1996.

Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!