NE MOŽE BOLJE

Recept koji morate isprobati: Neodoljiva kombinacije čokolade i karamele u sočnoj fudge torti idealna je za ove hladne dane

  • Autor: G.R.
  • Zadnja izmjena 24.11.2022 10:04
  • Objavljeno 24.11.2022 u 10:04
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nina Mrvica/bake_me_by_nina

Zahvaljujući neodoljivoj kombinaciji karamele i čokolade, ova torta je kao stvorena za zimu pred nama

Dan torte slavimo u subotu 26. studenoga, a povodom tog slatkog obilježavanja donosimo recept za najukusniju čokoladnu tortu koji potpisuje gastro blogerica Nina Mrvica.

Potrebni sastojci:

za biskvit

  • 410 g glatkog brašna
  • 60 g kakaa
  • 2,5 žličice praška za pecivo
  • 2,5 žličice sode bikarbone
  • 290 g šećera
  • 5 jaja veličine L
  • 240 ml ulja
  • 340 ml mlijeka
  • 100 g kiselog vrhnja

za kremu

  • 1 staklenka Dulce de leche karamela (ili 1 limenka kondenziranog mlijeka)
  • 300 g čokolade s minimalno 65 % kakaa
  • 300 ml vrhnja za šlag
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nina Mrvica/bake_me_by_nina

Priprema

Za početak pripremite – biskvit. Pećnicu upalite na 180 stupnjeva i unaprijed pripremite tri kalupa za tortu promjera 20 cm. Svakom kalupu dno obložite papirom za pečenje te rubove namastite. Dok se pećnica grije, pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, zatim naknadno dodajte šećer pa i njega umiješajte. Nakon toga suhim sastojcima dodajte jaja, ulje, mlijeko i kiselo vrhnje te sve dobro promiješajte dok ne dobijete povezanu i kompaktnu smjesu.

Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalupe te pecite 30 do 35 minuta. Kada budu pečeni, biskvite ostavite desetak minuta u kalupima pa ih izvadite na rešetku za hlađenje dok se potpuno ne ohlade. Ako primijetite da je gornji dio biskvita neravan, poravnajte ga nazubljenim nožem.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Nakon biskvita na red dolazi priprema kreme. Ako nemate mliječni karamel, tada konzervu kondenziranog mlijeka kuhajte u vodi na laganoj vatri oko dva sata. U slučaju da radite s mliječnim karamelom, sadržaj limenke prebacite u posudu i ostavite da se ohladi.

Čokoladu za kuhanje iskidajte na što manje komadiće pa ju prebacite u posudu otpornu na toplinu i ostavite ju po strani. Vrhnje za kuhanje ugrijte do vrenja pa ga dodajte komadićima čokolade. Ostavite dvije minute pa špatulom miješajte sve dok vam se smjesa ne spoji i ne dobijete glatku kremu. Kremu ostavite na sobnoj temperaturi da se prohladi pa spremite u hladnjak na sat vremena. Ohlađenu smjesu izmiksajte i stavite u slastičarsku vrećicu s otvorom od 1 cm pa krenite u slaganje.

Na stalak za torte ili pladanj postavite prvi biskvit. Unutarnji rub biskvita zatim obrubite pa preostali dio napunite mliječnim karamelom te preklopite drugim biskvitom. Ponovite postupak pa preklopite s trećim biskvitom, a kada ste sve biskvite posložili, cijelu tortu premažite preostalom kremom od čokolade i vrhnja. Tortu ukrasite po želji i Dan torte proslavite uživajući u svojem remek djelu. Dobar tek!

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nina Mrvica/bake_me_by_nina

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!