RISKANTNO RAZDOBLJE

Pun lovčev Mjesec u Ovnu negativno će se odraziti na sve, a posebno na Ovnove, Rakove, Vage i Jarce

09.10.2022 u 10:37

Bionic
Reading

Pun Mjesec u Ovnu doseći će vrhunac u 22:55 u nedjelju, kad se Mjesec nađe u egzaktnoj opoziciji sa Suncem u Vagi. Budući da će Sunce tada već biti daleko iza zapadnog obzora, ova će lunacija biti lijepo vidljiva pod uvjetom da bude vedro

Skoro cijeli Mjesečev disk bit će obasjan već u noći na nedjelju i neće početi vidljivo opadati do utorka navečer. Ovaj uštap u američkoj se tradiciji zove lovčev Mjesec (na engleskom Hunter's Moon) jer se poklapa s razdobljem pogodnim za lov. Prethodni puni Mjesec, koji pada najbliže jesenskom ekvinociju, nosi nadimak žetvenog.

Uštap u Ovnu energetski je moćno razdoblje, koje otvara nove perspektive. Većina će ljudi osjetiti priljev snage i volju za suočavanjem s bilo kojim zadatkom. Tjelesna i umna aktivnost bit će pojačane, ali ne nužno korisno usmjerene. Uzburkane emocije mogu vas navesti na spontane i nepromišljene postupke. Ne budete li se kontrolirali, stavljat ćete osobne interese ispred općih, odbijat ćete prihvatiti tuđa mišljenja i argumentacije, upadat ćete u nerazumne rizike.

  • +4
Meghan Markle i Doria Ragland Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Uslijed ljutnje ili nestrpljivosti, mogli biste razbiti predmet koji vam se nađe pri ruci, sasuti nekom u lice salvu uvreda, ili se poslužiti tjelesnim nasiljem. Klonite se alkohola i drugih droga, kao i mjesta i situacija s povećanim potencijalom za nevolje. Ne upravljajte vozilom ako niste potpuno trijezni i smireni. Ova upozorenja najviše vrijede za Ovnove, Rakove, Vage i Jarce, a među njima osobito za rođene između 5. i 13. travnja, 6. i 14. srpnja, 6. i 14. listopada i 5. i 13. siječnja.

  • +4
Kate Hudson je Ovan, rođena je 19,. travnja 1979. Izvor: Profimedia / Autor: Cynthia Anderson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ovaj se pun Mjesec nalazi u Ovnu, znaku kojim vlada ratoborni Mars, ali to vam neće poslužiti kao valjana izlika ako se ne suzdržite poteza kojim biste naškodili drugom i(li) sebi.