RECEPTI ČITATELJA

Prefini popečci u umaku od gljiva

10.09.2013 u 08:46

Bionic
Reading

Ovo je jedno brzo jelo u kojem ima i povrća, a sočno je jer ide uz umak od gljiva

Sastojci:

1 kg blitve,
2 češnja češnjaka,
40 dag ribanog polumasnog sira,
malo sira fete,
sol, papar, krušne mrvice.

Za paniranje brašno, jaje, krušne mrvice.
Umak od gljiva 1 glavica crvenog luka, 250 g šampinjona, sol, papar, crvena paprika, 1 žlica brašna, 2 žlice kiselog vrhnja.

Priprema

Blitvu oprati i prokuhati u vodi, dobro ocijediti i narezati na sitnije komadiće. Dodati sol, papar, jaje, ribani sir, fetu, protisnuti češnjak i krušne mrvice. Krušne mrvice dodavati do željene gustoće smjese.
Smjesu dobro izmiješati i oblikovati popečke. Klasično ispanirati u brašno, jaje i krušne mrvice. Oblikovane popečke ispržiti s jedne i druge strane do smeđe zlatne boje. Staviti na papirnate ručnike da upiju višak masnoće.

Za umak od gljiva izdinstati glavicu luka, dodati šampinjone izrezane na šnitice i izdinstati dok sve ne omekša. Dodavati postupno začine, brašno razmućeno u vodi i na samom kraju dvije žlice kiselog vrhnja.Recept nam je poslala čitateljica Maja Šiško.

Svoje omiljene brze i zdrave recepte svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala.