SLATKE I KRATKE

Pravila o slanju SMS poruka kad si u vezi

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 04.03.2010 09:46
  • Objavljeno 04.03.2010 u 09:46
tinejdzerica mobitel

tinejdzerica mobitel

Izvor: tportal.hr / Autor: Arhiva a

Slanje SMS-ova vrlo je raširena aktivnost, a posebice onih u tinejdžerskim godinama. Tekstovne poruke često postaju zamjena za telefonske razgovore ili čak i razgovore u četiri oka

Ako ste odradili prvi ljubavni sastanak, sigurno je da razmjenjujete na desetke poruka dnevno. No, ponekad se sigurno zapitate: 'Ah, što sada napisati, a da ne ispadnem glup/a?' ili 'Što da napišem da ne bude već otrcana fora?'

Na početku veze

Svakako izbjegavajte poruke tipa: 'Bilo mi je super s tobom, nađimo se u utorak u osam sati kod spomenika...' Ovo djeluje jako umišljeno te kao da vas nije briga dijeli li druga strana vaše oduševljenje.

Mnogo su bolje kratke poručice kojima ćete drugoj strani zagolicati maštu i navesti je da ne može prestati misliti na vas. Nešto poput: 'Bilo mi je super s tobom, jedva čekam da to ponovimo!' ili: 'Hej, evo sjedim na kavi u kafiću, za stolom do mene je čovjek koji govori istim zagorskim naglaskom kao onaj do kojeg smo sjedili u kinu...' Dakle, bitni su detalji i nešto što će drugu stranu navesti na razmišljanje o vašem prvom zajedničkom izlasku.

Kad vam se veza već uhoda

Već ste nekoliko mjeseci zajedno i, iako se još uvijek ne poznajete sto posto, ipak ste se uhodali i lijepo vam je zajedno. No, to, dakako, ne znači da trebate odustati od SMS poruka! Ne, svakako ne!

Svakako je lijepo razmijeniti koju poruku s svojim/om voljenim/om, posebno kada ste dulje razdvojeni. Porukama kao što su: 'Nedostaješ mi!' ili: 'Jedva čekam da stigne večer da se vidimo', pa čak i: 'Volim te!' (ako ste si već izjavili ljubav) pokazat će drugoj strani da vam je stalo i da gajite osjećaje spram nje.

Svađe svakako ostavite za situacije kada ste zajedno. Naime, poruke su kratke i teško da ćete kakvu kompliciranu situaciju moći riješiti na taj način. Naprotiv, čak bi se moglo i mnogo toga zakomplicirati. Ako dobijete kakvu svađalačku poruku od svoje druge polovice, svakako odgovorite na nju u smislu: 'Razgovarat ćemo o tome kada se vidimo, OK?' ili 'Ne brini, sve je u redu, ali razgovarat ćemo o tome poslije.'

Prekid putem SMS-a?

Iako smo čitali o tome kako si neki celebovi daju za pravo prekinuti vezu putem poruke, to svakako nije preporučljivo. Prekid nije dobro obaviti ni putem SMS-a ni preko Facebooka, Twittera ili sličnih društvenih stranica. Naime, to je tako bezosjećajno, nepromišljeno i prepotentno da jednostavno ne bi trebalo biti ni spominjano kod normalnih ljudi. Možda vam se čini primamljivo jer nećete vidjeti reakciju druge strane ni njegovo/njezino zapjenjeno lice, ali odlučite li se za ovakav korak, onda ste krajnje bezdušni. Prekid ipak treba ostaviti za osobni razgovor i točka. Bez obzira na to koliko vas je možda ta osoba povrijedila i možda vam se čini da ipak zaslužuje nešto tako nisko, sjetite se – sve se vraća, sve se plaća, što danas činite drugima, već sutra to isto drugi mogu učiniti vama.

Za kraj...

SMS poruke mogu postati pravi mali izvor sreće i ljubavi. No, isto tako mogu postati i pravi izvor mučenja. Muči li vas ljubomora, svakako se saberite i svladajte potrebu da u gluho doba noći svom partneru ili partnerici šaljete poruku 'Gdje si?', 'Što radiš?' i slične.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi