OMILJENI ODABIR

Ovom klasičnom uzorku popularnost ne prestaje rasti u hladnim mjesecima

17.12.2020 u 11:18

Bionic
Reading

Bezvremenski tartan uzorak, koji brojni nazivaju još i škotski ili karirani, s godinama staža na modnoj sceni postao je jedan od onih koje najčešće povezujemo sa zimskim mjesecima i ugodnom atmosferom, a njegovoj velikoj popularnosti svjedočimo i ove godine

Takozvani tartan uzorak postao je legendarnim simbolom Škotske, a svijetom se proširio u raznim varijantama postavši omiljenim uzorkom zbog svoje raznolikosti.

U katoličkim školama prihvatili su ga kao dijelom školske uniforme, punkeri su ga nosili kao simbol bunta, 90-ih je postao modnim obilježjem grunge pokreta, a svakih nekoliko sezona vodeća dizajnerska imena nanovo ga pokušavaju učiniti modno relevantnim.

Njegova crvena inačica s elementima zelene posljednjih godina postala je simbolom blagdanske sezone, stoga ne čudi njegova tradicionalno velika popularnost u hladnim mjesecima kojoj svjedočimo i ove godine.

Prema novom istraživanju poznate modne tražilice Lyst, pretrage modnih kupaca za odjevnim komadima s tartan uzorkom od početka prosinca porasle su za 29 posto, dok s druge strane iz mjeseca u mjesec rastu pretrage za 'tartan maskama za lice' u iznosu od 33 posto.

Na svojoj nedavnoj kraljevskoj turneji Engleskom, Škotskom i Walesom, britanska miljenica Kate Middleton u nekoliko je navrata svojim odjevnim kombinacijama istaknula ovaj kultni uzorak, istovremeno dajući do znanja kako je usprkos globalnoj pandemiji spremna za novu blagdansku sezonu.

  • +5
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Pool / Zuma Press / Profimedia