SLUŽBENA POTVRDA

Ovo su najpoželjnije tenisice u 2016.

07.11.2016 u 14:44

Bionic
Reading

Nagradu za tenisice godine u 2016. odnio je dizajnerski pothvat Rihanne u suradnji s Pumom. Popularne creepersice u Rihanninoj interpretaciji tako su i službeno postale it tenisice godine

Rihannine tenisice Fenty Puma Creeper u prodaji su se našle prošle jeseni, a bile su rasprodane u roku od tri sata. Hit tenisice otada su visoko na listi želja brojnih trendseterica. Riječ je o jednostavnom modelu tenisica od brušene kože i zadebljanog poplata u stilu 90-ih.

'Ni u svojim najluđim snovima nisam mogla zamisliti da ću dobiti takvu počast i da će moje tenisice postati tenisice godine. Puno mi znači to što su ostavile ovakav trag i što toliko ljudi dijeli moju ljubav prema creepersicama', rekla je Rihanna u službenoj izjavi.

Footwork News zadnje tri godine bira tenisice godine na temelju prodaje, povratnih informacija kupaca, objava na društvenim mrežama i hypeu koji se radi oko njih. Nagrada je do sada dodijeljena dva puta, a lani ju je odnio Kanye West, čiji je model Yeezy Boost 350 u suradnji s Adidasom bio totalni hit. Godinu dana ranije teniska legenda Stan Smith prihvatio je nagradu u ime Adidasa koji već više od 50 godina proizvodi model s njegovim imenom – već nekoliko godina najpopularnije bijele tenisice na svijetu.

Rihannine creepersice preplavile su Instagram i uzrokovale padanje web trgovina kad su se pojavile u prodaji, a iako su nedavno proslavile prvi rođendan, još uvijek ih se teško domoći jer se rasprodaju čim stignu na police dućana, a nose ih brojne slavne osobe poput Care Delevingne, Gigi Hadid i Jessice Albe