OSAM VELIČANSTVENIH

Kakve su sunčane naočale u trendu ove sezone

28.03.2023 u 09:51

Bionic
Reading

S dolaskom toplih mjeseci, sunčane naočale kao jedan od omiljenih dodataka ponovno dobiva važnost. Osim što su pouzdan pratitelj za zaštitu od UV zračenja, sunčane naočale u stanju su baš svaki stajling podići na novu razinu

Uz torbice i cipele, sunčane naočale s razlogom su omiljeni šećer na kraju pažljivo osmišljenih stajlinga. Po uzoru na prošlogodišnje sezone i ove nas očekuje uzbudljivi noviteti po pitanju ovog neophodnog dodatka u toplim mjesecima, a evo u koje se verzije sada najviše isplati investirati.

Osam najvećih trendova za sunčane naočale u 2023. godini

Sunčane naočale svijetlih i odvažnih boja

Nalik proteklim sezonama, svijetle i odvažne boje predvodnice su kad su u pitanju trendovi za sunčane naočale u aktualnoj godini, a svojim izgledom pomažu maksimalno naglasiti stajlinge.

Predimenzionirane sunčane naočale 

Velike, veće, shield sunčane naočale. Ova specifična silueta naočala vrhunac popularnosti doživjela je u nultim godinama, a kao što je dana slučaj s brojnim trendovima iz te ere, bilo je za očekivati i da će sunčane naočale predimenzioniranog okvira ponovno doživjeti pet minuta slave.  

Takozvani shield modeli sunčanih naočala sada su puno raznolikiji, no planirate li ih istaknuti u stajlingu vodite se zlatnim pravilom manje je više. Budući da su sunčane naočale ovog tipa već prilično dominantne, za ostatak modnog looka radije izbjegavajte jednako upečatljive dodatke jer će u osmišljeni stajling u suprotnom izgledati preopterećeno.

Pravokutne sunčane naočale

Sportske naočale 

Nekoć rezervirane za bicikliste, odbojkaše i ostale sportaše, ove sunčane naočale i dalje ne gube na popularnosti otkako ih je nanovo popularnim učinila modna kuća Balenciaga na čelu s gruzijskim dizajnerom Demnom Gvasalijom.  

Sunčane naočale bez okvira

Naočale bez okvira još su jedan trend koji stiže s početka milenija. Britney Spears, reperica Eve ili Anastacia samo su neke od tadašnjih pop zvijezdi koje su sunčane naočale bez okvira učinila najpoželjnijim modelom na modnoj sceni. Nekoliko desetljeća kasnije, obožavaju ih nositi it djevojke današnjice poput Hailey Bieber i Belle Hadid.

Sunčane naočale mačkastog okvira

Ovaj trend sunčanih naočala postao je predstavnikom svih klasičnih modela kojima popularnost ne jenjava ni ove godine - od avijatičarskih nalik modelima s potpisom Ray-Bana, do predimenzioniranih, okruglih modela nadahnutim verzijama iz ludih 70-ih.

Sunčane naočale s bijelim okvirom

Ovalne sunčane naočale