SEZONSKI ADUTI

Idealna zamjena za štikle i omiljene tenisice: Ove ravne cipele isplati se imati u ormaru

21.03.2023 u 19:38

Bionic
Reading

Baš kao u godinama obilježenim pandemijom, trend udobne obuće i ove sezone ne gubi na relevantnosti, a ovoj činjenici u prilog dovoljno govori raznovrsna i, prije svega, bogata ponuda ravnih cipela na policama trgovina

U stilskim nedoumicama ne morate uvijek birati visoke pete. Ova godina donijela je pregršt modela ravnih cipela s trendovskim predznakom. One nam omogućuju da visoke potpetice spemimo u stražnji dio ormara i nad omiljenim tenisicama nerijetko damo prednost u stajlinzima.

Osim što odbacuju zastarjelu modnu mudrost da štikle općenito izgledaju elegantnije, ravne cipele daju nam i potpuno nove stilske ideje, a u ove tri verzije danas se najviše isplati investirati.

Balerinke

Nanovo popularne lako se prilagođavaju različitim odjevnim kombinacijama i prilikama, što su do sada nebrojeno puta dokazale poznate street style zvijezde i ljubiteljice mode s Instagrama, no postoje određena pravila kojih bismo se trebali pridržavati pri kreiranju besprijekornih stajlinga s ovim klasikom u svijetu obuće.

  • +23
Balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Neven Bučević

Budući da balerinke naglašavaju svod stopala, u stanju su vizualno izdužiti noge, što je posebno slučaj s modelima u špic kakvim i ove sezone vrve police trgovina. Ovaj laskavi efekt s lakoćom se postiže njihovim kombiniranjem uz hlače ili traperice skraćenih nogavica koje gležanj ostavljaju otkrivenim.

Ove godine vraća se uobičajena varijanta balerinki, sa zaobljenim vrhom ukrašenim mašnicom ili špicom, a tu su i neodoljive varijante od satena i s remenčićem na ristu kakve tradicionalno čine uniformu balerina.

Mokasinke

Klasične i prilično muževno izgledajuće, ove trendovske cipele danas dolaze u raznim varijantama – s debelim potplatom u duhu 90-ih do klasičnih modela i nose se ili u elegantnom stilu s kratkim plisiranim suknjama, majicama bez rukava i prevelikim blejzerima ili ležerno u kombinaciji s trapericama i kožnom jaknom.

  • +14
Mokasinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Neven Bučević

Ravne slingback cipele

S obzirom na to da je riječ o modelu obuće kojemu popularnost kontinuirano raste iz sezone u sezonu, isplati ga se uključiti u postojeću kolekciju obuće, a posebice verzije u neutralnim bojama i minimalističkog dizajna koje ćete s lakoćom kombinirati i nositi od jutra do mraka.

  • +4
Slingback cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

 Od salonki ili balerinki slingback cipele prvenstveno se razlikuju po otvorenom dizajnu pete, a uz chic dojam, brojni izdvajaju udobnost kao glavnu prednost ovih cipela. 

Ova vrsta cipela posebno je korisna pri slaganju poslovnih stajlinga jer se savršeno slaže s odijelma širokog kroja, koliko i uz komade poput haljina maksi kroja ili trapericama koje otkrivaju gležnjeve.