ASTROMEDICINA

Ovo su bolne točke Vodenjaka: Najopasnije doba za njih je zima

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 17.02.2019 08:00
  • Objavljeno 17.02.2019 u 08:00
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vi ste izrazito mentalni i skloni živjeti u svome svijetu. Ponekad ste iznenađeni kad vam tijelo pošalje signale da nešto nije u redu, ali neka vas to natjera da poduzmete odgovarajuće mjere za čuvanje zdravlja

Vaše se slabe točke gležnjevi, potkoljenice i krvožilni sustav. Budite oprezni ako se bavite baletom, gimnastikom, klizanjem, skijanjem i sličnim. Moglo bi vam pomoći da učvrstite gležnjeve zavojima.

Vaša cirkulacija u udovima slabija je nego kod drugih znakova pa održavajte tjelesnu toplinu i povećajte vrijeme kretanja i vježbanja.

Redovno patite od glavobolja, prehlada, upala sinusa i dišnih puteva. Vrlo ste osjetljivi na vremenske uvjete i tlak zraka pa je nužno da se zimi odjenete debelo i slojevito, a ljeti oskudno i neopterećujuće. Spriječite propuh u prostorima u kojima boravite.

  • +19
  • +16

Poznati Vodenjaci

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zaljubljeni ste u nove tehnologije i teško se odvajate od spravica. Iskoristite to da potražite internetu informacije važne za zdravlje. Potražite videe s tjelovježbom koji će vam pomoći u postizanju fleksibilnosti. Potražite više različitih sustava vježbanja kako biste izbjegli dosadu.

Vi se duboko koncentrirate na ono što radite pa ponekad izgubite pojam o vremenu, preskačete obroke i vrijeme za spavanje. Najopasnije doba za vas je zima, kad jedete gotovo isključivo brzu hranu, a zanemarujete vlakna i vitamine. Ne budite ležerni prema zahtjevima svog organizma, uvedite reda u životni raspored i opskrbite se raznovrsnim namirnicama.

Budući da trošite puno energije na razmišljanje i učenje, povremeno si uskraćujete ugodne podražaje poput sporta, zabave i ljubavi. Veliki umni napori u sprezi s manjkom kretanja dovode vas u opasnost od depresije, anksioznosti i psihotičnih poremećaja.    

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!