LAKA ZA ODRŽAVANJE

Ovo je najpoželjnija nijansa kose za plavuše

23.02.2016 u 15:36

Bionic
Reading

Uvijek se za plavuše govori da se više zabavljaju, a ako želite osvježiti svoju plavu kosu i da djeluje što prirodnije, morate isprobati najnoviju nijansu

Umjesto izrazito plave boje kose, na kojoj se uvijek već nakon mjesec dana vidi mrski tamni izrast, poznate trendseterice odlučile su za novi trend, a dobra je vijest da će se svidjeti svima koji vole plavu kosu jer ga je lakše postići i održavati.

Ljepotice poput Rosie Huntington-Whiteley već su prihvatile novi trend nježno plave kose sa smeđim tonovima uz korijen, a radi se o kombinaciji bronde i balayage tehnika.

Attending the @BURBERRY A/W '16 show today in London. Congratulations #ChristopherBailey on a beautiful collection! ❤️???? #LFW

A photo posted by Rosie Huntington-Whiteley (@rosiehw) on


Kako je za WhoWhatWear objasnila hair stilistica iz salona George Northwood’s Wells, Sally Northwood, za ovu kombinaciju treba imati podlogu od prirodno plave ili svijetlosmeđe kose.

Tajna takve boje, koja djeluje prirodno, jest da prvo zatražite balayage boju, ali više prema vrhovima i od naprijed kako biste i dalje imali plavu kosu.

Balayage je tehnika bojanja kod koje se boja nanosi kistom u slobodnom stilu. Zatim frizer treba proći bronde kombinacijom od korijena i djelomično vrhovima. Bronde ima bazu od karamel smeđe boje, a svjetliji pramenovi karamele lagano prema dnu poprimaju zlatnoplavu nijansu. Iako ovo zvuči malo komplicirano, a i skupo, Northwood kaže da tako možete tri do četiri mjeseca bez novog bojanja.