ZANIMLJIVA LISTA

Ovi modni komadi proglašeni su najpoželjnijim u posljednja tri mjeseca

25.07.2023 u 06:04

Bionic
Reading

Svaka tri mjeseca poznata modna tražilica Lyst tradicionalno otkriva koji su modni brendovi i komadi ostvarili titulu najpopularnijih, a sudeći po najnovijim podacima, modni konzumenti najviše su privučeni komadima u duhu estetike tihog luksuza, kao i trendovima s početka milenija

Kako bi pronašla najpopularnije modne komade na svijetu, modna tražilica Lyst kreirala je formulu koja filtrira više od osam milijuna stavki prema količini spominjanja na društvenim mrežama uz pretraživanja, prikaze na stranicama i prodaju u Lystovoj aplikaciji, a uzima u obzir i globalnu potražnju pojedinih komada prema količini raspoloživih zaliha.

Loewe je tako postao najpopularniji brend na svijetu. Jedna od najstarijih luksuznih kuća, pod vodstvom kreativnog direktora Jonathana Andersona, prvi put se smjestila na sam vrh liste najpopularnijih brendova današnjice u sklopu Lystovog velikog modnog izvještaja za drugi kvartal.

  • +33
Loewe FW23 Izvor: Profimedia / Autor: - / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Pretraživanje komada s potpisom brenda Loewe u posljednja tri mjeseca porasla su za 19 posto, a bijeli top Anagram, uočen na brojnim ljubiteljicama mode, proglašen je najpopularnijim modnim komadom ovog tromjesečja.

Estetika tihog luksuza eksplodirala je u kolektivnoj modnoj svijesti ovog kvartala. Potaknuta viralnim događajima, poput suđenja Gwyneth Paltrow i zadnje sezone serije ‘Nasljeđe’ na HBO-u, izraz ‘tihi luksuz’ na TikToku sakupio je više od 172 milijuna spominjanja, a podaci Lysta upućuju na to da je navedena estetika itekako prihvaćena kod svjetskih konzumenata mode. Ovoj činjenici u prilog dovoljno govori visoko pozicioniranje komada poput japanki Ginza brenda The Row, mrežastih balerinki brenda Alaïa i bejzbolske kape Loro Piana na listi najpopularnijih modnih artikala u posljednja tri mjeseca.

Na TikToku trendovi i brendovi inspirirani estetikom Y2K i dalje izazivaju uzbuđenje među kupcima generacije Z. Tenisice Onitsuka Tiger Mexico 66, viđene na slavnim trendsetericama poput Belle Hadid i Kaije Gerber, drugi su najpopularniji modni komad u ovom kvartalu, generirajući preko 113 milijuna pregleda na Lystu.

Pretraga za komadima brenda Longchamp, potaknuta kultnom torbom Le Pliage, porasla je za 56 posto u posljednja tri mjeseca.

Bermude od trapera opuštena kroja, popularno zvane jorts, osvojile su ovog tromjesečja trendsetere, što je rezultiralo velikim interesom za model s potpisom brenda Agolde te se on našao na šestom mjestu najpopularnijih modnih komada u drugom kvartalu.

5 najpopularnijih modnih komada u drugom kvartalu 2023. godine

1. Top Anagram brenda Loewe

2. Tenisice Mexico 66 brenda Onitsuka Tiger

3. Sunčane naočale Maxi Medusa Biggie brenda Versace

4. Torba od rafije brenda Loewe

  • +12
Loewe - tote torbe Izvor: Profimedia / Autor: Loewe Promo

5. Tenisice New Balance x Aime Leon Dore

30 days of summer