UPEČATLJIV MODEL

Povratak otpisanih: Modne ovisnice sada luduju za tenisicama iz 'Kill Billa'

24.04.2023 u 12:22

Bionic
Reading

U isto vrijeme dok modni svijet luduje za nogometnim tenisicama Samba s potpisom adidasa, novu popularnost uživa ovaj legendarni model nastao za Olimpijske igre u Mexico Cityju

New Balance ima stilizirano slovo ‘N’, Adidas svoje ikonske tri pruge, Nike ‘swoosh’, a japanski brend Onitsuka Tiger, koji pripada sportskoj tvrtki Asics, poznat je po ‘tigrovim prugama’ na svojim tenisicama - dvije okomite linije koje se sijeku s dvije blago zakrivljene linije koje idu bočno od pete cipele sve do vrha stopala. One nisu uvijek imale samo dekorativnu funkciju. Kada su tenisice brenda prvi put lansirane 1960-ih, njihove pruge također su bile namijenjene za njihovo ojačanje i osiguravanje dodatne udobnosti.

Njihov dizajn tada je nastao u suradnji s vrhunskim sportašima i prikladno lansiran kao dio olimpijske linije obuće - dvije godine uoči Olimpijskih igara održanih 1968. u Mexico Cityju.

Više od 50 godina kasnije, model Onitsuka Tiger ‘Mexico 66’ uživa novu popularnost, preselivši se s sportskih terena na gradske ulice i stopala streetwear entuzijasta.

Nakon što je japanska sportska marka koju je osnovao Kihachiro Onitsuko 1949. promijenila ime u Asics 1977. godine, Onitsuka Tiger preprodana je kao lifestyle podbrend. Godine 2002., Onitsuka Tiger ponovno je pokrenut i s velikim uspjehom. Godinu dana kasnije, njihovoj popularnosti dodatno je doprinijela Uma Thurman noseći ih u paru s kultnom žuto-crno uniformom u Tarantinovom filmu 'Kill Bill'.

Nostalgični retro izgled Onitsuka Tiger tenisica ove godine slavi povratak, s klasičnim, žutim ‘Mexico 66’ modelom kao najpoželjnijom verzijom. Nije ni čudo, nakon svega, žuta boja dobrodošla je promjena u odnosu na tenisice u dominatnoj bijeloj ili crnoj boji.

Zahvaljujući jednostavnom dizajnu, tenisice brenda Onitsuka Tiger pristaju različitim lookovima. Njihova retro silueta s uskim potplatom odlično pristaje suknjama i hlačama, posebice trendovskim verzijama poput suknji maksi kroja ili hlača širokih nogavica.

Osim toga, žuta boja ovih legendarnih tenisica nesumnjivo će podići svaku kombinaciju komada u neutralnoj paleti boja, a najbolji primjer za to stajlinzi su modnih ovisnica s Instagrama.