Hranjive i zasitne zobene pahuljice u spoju sa slasnim sezonskim voćem i orašastim plodovima ovog su ljeta veliki hit na društvenim mrežama, a riječ je o doručku koji je obožavala i princeza Diana
Princeza Diana bila je modna i humanitarna ikona, ali kako se sada otkriva, bila je i ispred svog vremena kada je riječ o prehrambenim navikama. Naime, još početkom 1990-ih uvela je u svoju rutinu doručak koji će tek desetljećima kasnije postati globalni hit na društvenim mrežama – hranjive zobene pahuljice natopljene preko noći.
Jednostavne i hranjive namirnice za lagan doručak
Prema riječima njezinog bivšeg osobnog kuhara Darrena McGradyja, princeza Diana prvi put se zaljubila u ovu hranjivu i jednostavnu kombinaciju namirnica tijekom boravka u jednom švicarskom zdravstvenom centru, gdje su je posluženi tradicionalni bircher müsli.
Oduševljena okusom i zdravim sastojcima, po povratku je kuharu kratko i jasno poručila: 'Darren, želim ovo za doručak svaki dan.'
Ukusno, zdravo i brzo gotovo
U novom videu objavljenom na YouTubeu, McGrady je otkrio recept kojim je svakodnevno započinjala dan u Kensingtonskoj palači. Osnova su bile zobene pahuljice namočene u svježe cijeđenom soku od naranče, koje bi preko noći odstajale u hladnjaku.
Ujutro bi se smjesi dodali:
- grčki jogurt
- žlica meda
- sok od limuna
- naribana jabuka sorte Honeycrisp
- borovnice
- orasi
Prije posluživanja, doručak bi se dodatno ukrasio još s malo borovnica i komadića oraha.
Doručak koji nikad nije dosadan
Kako kaže McGrady, Diana je od 1993. godine, kada je postao njezin privatni kuhar, bila u najboljoj životnoj formi: 'Redovito je vježbala u teretani tri puta tjedno, radila za 119 humanitarnih organizacija i brinula se o svakom aspektu svog zdravlja.'
Ovaj lagani, ali nutritivno bogat doručak savršeno se uklopio u njezinu obnovljenu rutinu, a nije bio ni dosadan zahvaljujući raznim kombinacijama dodataka, dok je kombinacija tekstura i prirodnih šećera istovremeno i osvježavajuća i zasitna.
Razne varijacije ovog jela danas redovito viđamo na društvenim mrežama jer su upravo zobene pahuljice u spoju sa svim vrstama voća i orašastih plodova ovaj recept pretvorile u veliki ljetni hit.