Osvježavajući sladoled od dinje i lišća smokve donosi savršenu harmoniju slatkoće i blagog biljnog okusa. Ovaj jedinstveni recept kombinira prirodne arome koje će vašim okusnim pupoljcima pružiti novu i zanimljivu avanturu osvježenja
Prelistavajući katalog Zare Home naletjeli smo na recept za sladoled od dinje! Da, dobro ste pročitali... Naime, Zara Home svojim korisnicima često želi pružiti različita zanimljiva lifestyle iskustva kako bi se dodatno povezali s brendom, a ovaj put odlučili su se donijeti niz recepata koji itekako privlače pozornost.
Našu pažnju privukao je sladoled od dinje i lišća smokve koji zvuči kao osvježavajuća i neobična kombinacija okusa ljeta.
Sastojci
- 140 ml vode
- 60 g meda
- 3 svježa lista smokve
- 1 limun (za pravljenje soka)
- 700 g zrele dinje (bez kore i sjemenki)
Priprema
- Pripremite veliku posudu s vodom i mnogo leda.
- U manjem loncu zagrijte vodu s medom na srednje jakoj vatri, miješajući dok se med potpuno ne otopi.
- Dodajte čisto lišće smokve te sklonite lonac s vatre, pokrijte ga plastičnom folijom i uronite u posudu ili sudoper s hladnom vodom. Ostavite da odstoji 10 minuta.
- Uklonite lišće smokve i pustite da se sirup potpuno ohladi.
- Dinju gnječite zajedno s limunovim sokom i hladnim sirupom dok ne dobijete glatku smjesu.
- Ulijte smjesu u kalupe za sladoled na štapiću, postavite štapiće i zamrznite na najmanje 8 sati.
- Uklonite kalupe i poslužite dobro ohlađeno.
Kako stoji na stranici Zare Home, priprema bi trebala biti jednostavna i oduzeti vam svega 20 minuta.