IDEJA ZA OBROK

Ova jednostavna juha prema receptu Jamieja Olivera savršena je za zimske dane

26.01.2024 u 13:34

Bionic
Reading

U svojoj najnovijoj kuharici 'Pet sastojaka Mediterana: Jednostavna nevjerojatna hrana', Jamie Oliver otkriva sjajne recepte za desetke jednostavnih jela koja se fokusiraju na minimalne sastojke, no s vrlo bogatim okusima

Legendarni britanski chef Jamie Oliver poznat je po svojim 'golim' receptima koji ne zahtijevaju puno sastojaka, a rezultat su zdrava i ukusna jela oko kojih nema puno muke, no iznimno su bogata okusom.

'Najbolje je da se usredotočite na okuse i tehniku i jako ukusne brze obroke koji mogu biti posluženi i kao doručak, ručak ili večera', rekao je.

Između ostalog, otkrio je recept za izdašnu juhu od rajčice koja je doista idealan zimski obrok - jednostavan, ukusan i okrepljujući.

'Guste juhe s kruhom uobičajene su u cijeloj Italiji. Pravi su obiteljski favorit koji svi vole jer nam daje osjećaj topline, ugode i ispunjenosti', otkriva Jamie za ovaj recept za koji nije potrebno puno sastojaka, a gotov je za sat vremena.

Sastojci:

3 paprike (žuta, zelena, crvena)

3 češnja češnjaka

tri konzerve rajčica

ciabatta od oko 280 g

220 g ricotte

Priprema:

Zagrijte pećnicu na oko 176 stupnjeva Celzijusa. Paprikama očistite sjemenke i nasjeckajte ih na komade, a zatim ih stavite u veliku tavu na srednje jaku vatru s dvije žlice maslinovog ulja te prstohvatom morske soli i crnog papra.

Ogulite i sitno narežite češnjak, dodajte u tavu, zatim smanjite vatru i kuhajte 20 minuta, ili dok paprike ne omekšaju, redovito miješajući i dolijevajući vodu, koliko je potrebno. Zatim izgnječite rajčice iz limenki i ulijte dvije limenke vode.

Pustite da prokuha, a vi za to vrijeme narežite na tanje šnite ciabattu. Stavite kruh na juhu, zatim žlicom dodajte ricottu i kuhajte oko 25 minuta dok juha ne postane hrskava na vrhu i ne stvore se mjehurići oko rubova.

Začinite, zatim podijelite u tople zdjelice i pokapajte s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja. I, voilà, vaša mirisna i prefina zimska juha je spremna.