#ljetobezparea

Antonija Blaće podijelila recept za proteinski kruh od samo dva sastojka

16.01.2024 u 10:43

Bionic
Reading

U moru recepata za proteinske kruščiće našao se i onaj koji preporuča popularna voditeljica Antonija Blaće. Sa svojom je zajednicom pratitelja podijelila ovaj jednostavan recept, a njezini 'muffin kruščići' izgledaju tako mekano i ukusno

Antonija Blaće već je nekoliko puta dokazala da se sjajno snalazi i u kuhinji, a posebice ako je na meniju nešto s niskim udjelom masnoća. Kao što je i sama rekla, u siječnju mnogi počinju s pripremama za ljeto pa je tako i ona u stalnoj potrazi za nekim novim ukusnim receptima. Društvene mreže pune su ukusnih niskokaloričnih recepata, a jedan takav pokazala je i popularna voditeljica.

Na svom TikTok profilu Antonija je objavila recept za vrlo jednostavan proteinski kruh od tek dva sastojka.

Recept je pogodan za sve one koji se teško mogu odreći kruha prilikom mukotrpnog odricanja u svrhu gubitka kilograma, a priprema izgleda jednostavno pa je, kako se čini, malo izgledno da će nešto poći po zlu.

Za ovaj proteinski kruščić nije potrebno brašno, već 200 g lanenih sjemenki i dvije šalice bjelanjka.

@antonijablace PROTEINSKI KRUŠČIČI BEZ BRAŠNA od samo dva sastojka. Sinoc sam radila pa hajde da podijelim s vama. Mozda ste svaki sijecanj s prehranom u istoj drami ko ja. Evo recept gospodo i dame 200 gr lanenih sjemenki i 2 šalice bjelanjaka. Ako vas muci koje šalice - meni je taman u te dvije salice stalo tih 200 izmljevenih grama lanenih. Cisto da znate otprilike. Smiksate, u pecnicu i To vam je to! #proteinbread #noflourbread #foodtok #balkantok #crotok #viral #fyp #healthy ♬ original sound - antonija blace

Prvi korak je samljeti lanene sjemenke u blenderu, a onda im dodati dvije šalice bjelanjaka te smjesu promiješati. Kad ste smjesu dobro izmiješali, prelijte ju u kalup za kruh ili, poput Antonije, u kalup za muffine. Kruščići se peku 35 minuta u pećnici na temperaturi od 180.

najveće face

Brojne hrvatske zvijezde okupile su u Laubi, a sve zbog RTL-a

Pogledaj galeriju