MALI BORCI

Ova djeca su stvarni pobjednici

18.06.2013 u 09:41

Bionic
Reading

U Moskvi su se, od 13. do 17. lipnja 2013. održale 4. Svjetske igre Djeca pobjednici koje su okupile gotovo 400 djece iz različitih zemlja i gradova

Okupljenoj djeci, različitih jezika i u dobi od sedam do 17 godina,  jedno je bilo zajedničko; svako od njih prošlo je snažnu bitku i pobijedilo malignu bolest.

Djeca koja su završila liječenje od maligne bolesti sudjelovala su u natjecateljskim igrama poput šaha, stolnog tenisa, plivanja, streljaštva, malog nogometa i trčanja i pokazala cijelom svijetu da nema ništa što im nije dosežno i da će uvijek biti pobjednici!

Cilj Svjetskih igara Djeca pobjednici jest usmjeriti pozornost na probleme dječje onkologije, razbiti uvjerenje da je maligna bolest neizlječiva i ujedno omogućiti djeci liječenoj od malignih bolesti jačanje samopouzdanja i unutarnje snage te tako doprinijeti boljoj kvaliteti života nakon liječenja, ali i osnažiti djecu koja su u procesu borbe s bolešću!


Ove godine na Igrama je sudjelovalo i 12 djece iz Hrvatske, a slala ih je Krijesnica – udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Tim djece i roditelja iz Hrvatske sudjelovao je na Svjetskim igrama pod sloganom 'Malo svjetlo nade', a vratili su se u Hrvatsku s pet zlatnih i jednom brončanom medaljom!