MUŠKARCI, OPREZ!

Otkriveno koliko prosječnom muškarcu traje seks

22.05.2014 u 13:11

Bionic
Reading

Prema nedavno obnovljenim međunarodnim smjernicama za spolno zdravlje, prosječan muškarac može izdržati pet minuta tijekom seksualnog odnosa, a sve kraće od tri minute smatra se preranom ejakulacijom

Međunarodno društvo za spolnu medicinu kaže kako prosječan spolni odnos muškarcu traje pet minuta, a sve kraće od pet minuta smatra se preranom ejakulacijom. Ako se ejakulacija unutar tri minute događa u gotovo svim prilikama u razdoblju od nekoliko mjeseci, to stanje, prema međunarodnim smjernicama za spolno zdravlje, zahtijeva liječenje.

Kako navode stručnjaci, prerana ejakulacija posebice zahtijeva liječenje ako negativno utječe na raspoloženje i navodi muškaraca na izbjegavanje intimnosti.

Muškarci koji se bore s preranom ejakulacijom, kako piše news.com.au, imaju znatno niže samopoštovanje i samopouzdanje od ostalih muškaraca. Međutim, tim muškarcima u velikoj mjeri može pomoći njihov liječnik, a mogu im prepisati specijalizirane kreme, lijekove te psihološko savjetovanje.

Važno je naglasiti kako se liječnicima opće prakse savjetuje da rutinski pitaju pacijente o njihovu spolnom zdravlju, jer je mnogim muškarcima previše neugodno ili su sramežljivi inicirati razgovor o toj temi.