uvijek dobar izbor

Osnovni sastojci, minimum zaprljanog posuđa i nevjerojatna lakoća pripreme: Obožavat ćete ovaj recept za slasne browniese

04.01.2022 u 13:44

Bionic
Reading

Kada je riječ o desertima i slasticama, nerijetko je jednostavna klasika daleko bolja od kompliciranih inačica. Upravo je takav slučaj s ovim receptom za browniese koji je pravi primjer klasike i okusa koji se dugo pamti

Svega šest osnovnih sastojaka, minimum zaprljanog posuđa i nevjerojatna lakoća pripreme – ovaj recept ima sve predispozicije postati jednim od onih koji znate napamet i pripremate gotovo svakog vikenda. Prava rapsodija čokolade i slatkog okusa – ovo je jedini recept za slasne browniese koje vaši ukućani neće moći dočekati. Srećom, priprema je doista brza, a peku se manje od pola sata.

Potrebni sastojci:

  • 115 g tamne čokolade za kuhanje s većim udjelom kakaa
  • 170 g maslaca
  • 400 šećera
  • 4 jaja
  • 2 žlice vanilije
  • 200 g brašna

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

U maloj posudi na srednje jakoj vatri otopite maslac i čokoladu, a zatim dobro promiješajte da se sve sjedini.

U velikoj zdjeli mikserom pomiješajte šećer, jaja i vaniliju. Dodajte smjesu čokolade i maslaca, izmiksajte, a zatim dodajte brašno i dobro promiješajte.

Dobivenu smjesu izlijte u kalup za pečenje promjera 23x33 cm koji se prethodno obložili papirom za pečenje i pecite 25-35 minuta.

Browniesi su gotovi kada čačkalica umetnuta u sredinu izađe s malo vlažnog brownieja zalijepljenog za nju, ali ne kao da je umočena u mokro tijesto. Ako pak čačkalica izađe potpuno suha, kolač se ipak predugo pekao.