jednostavno i ukusno
Savršenstvo od kolača koji je odličan prvi dan, još bolji sljedeći, ali i dan iza toga, ako toliko potraje

Izvor: Profimedia / Autor: ASIFE / Alamy / Alamy / Profimedia
Jednostavni kolači nerijetko su podcijenjeni, a jedan od takvih upravo je ovaj recept koji nudi bogatstvo okusa i lakoću pripreme. Prožet mirisom kardamoma, hrskavih cijelih sjemenki, dovoljno sladak, dovoljno bogat i lagan. Savršenstvo od kolača koji je odličan prvi dan, još bolji sljedeći i dan iza toga, ako toliko potraje. Poslužite ga uz voće, slatku kremu ili sladoled – pasat će uz sve.
-
zdravo i fino
Kolač za doručak? Da, i to duplu porciju, molim! Voćni kolačić od zobenih pahuljica izazvat će oduševljenje za stolom
-
gotovo u tren oka
Za doručak ili brzi ručak fritata je uvijek dobra ideja: Ovaj brzi i ukusni recept rado ćete pripremati
-
okus koji se pamti
Ovako su ih pripremale talijanske bake: Ovo su najbolji domaći njoki koje ćete obožavati jesti, ali i pripremati
Potrebni sastojci:
- 264 grama granuliranog šećera, plus još malo za posudu za pečenje
- 65 grama narezanih neblanširanih badema, za posip (po želji)
- 4 velika jaja
- 150 grama neslanog maslaca
- 9 grama sjemenki kardamoma
- 160 grama višenamjenskog brašna
- 2 prstohvata soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za pečenje promjera 23 cm, a po želji možete ga obložiti papirom za pečenje kako biste spriječili lijepljenje kolača. Nakon toga lim za pečenje obilno premažite maslacem, pospite s 2 do 3 žlice šećera (ovisno o tome koliko želite slatko i hrskavo), te protresite i okrećite posudu sve dok se dno i stranice ne oblože šećerom. Po želji, dno prekrijete narezanim listićima badema za ekstra hrskavu koricu.
Uz pomoć miksera umutite jaja i šećer dok ne dobijete gustu smjesu kojoj se utrostručio volumen. U malom loncu otopite maslac. Izmrvite sjemenke kardamoma u mužaru. Gumenom lopaticom brzo umiješajte brašno i sol u smjesu jaja i šećera, a zatim maslac i kardamom. Tijesto dobro promiješajte prije nego što ga ulijete u pripremljeni lim. Udarite posudom o radnu površinu da se tijesto slegne.
Pecite kolač dok vrh ne postane suh na dodir i dok nož ili čačkalica umetnutu u sredinu ne izađu suhi, od 30 do 35 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite u limu oko 5 minuta. Prođite nožem po stranicama posude prije nego što tortu okrenete na rešetku da se ohladi. Pažljivo skinite dno kalupa dok je torta još jako topla. Pustite da se ohladi prije posluživanja.


ASUS 15 X515EA-BQ311T
Uštedi 580 knCore i3 1115G4, 8GB, SSD 256GB, Intel grafika, 15.6" LED FHD, Windows 10 operativni sustav.
KUPI SADA

HP deskjet 2721e
TOP!6 mjeseci besplatnog printanja uz Instant Ink i HP+. Wi-Fi, Bluetooth, 1200 dpi.
KUPI SADA

ASUS Zenbook UX425EA-WB503T
Uštedi 930 knCore i5 1135G7, 8GB, 512GB SSD, Intel grafika, 14" IPS FHD, Windows 10 operativni sustav.
KUPI SADA

KINGSTON memorija
TOP!SSD 500 GB i SSD vanjski 1000 GB.
KUPI SADA

iPad 9th
Uštedi 220 kn10.2" Apple iPad 9. generacije, Wi-Fi, 64GB.
KUPI SADA

XIAOMI smartphone
TOP!Vrhunskih performansi i kvaliete.
KUPI SADA