zdravo i fino

Kolač za doručak? Da, i to duplu porciju, molim! Voćni kolačić od zobenih pahuljica izazvat će oduševljenje za stolom

31.12.2021 u 08:39

Bionic
Reading

Kolačić od pečenih zobenih pahuljica ima teksturu onog klasičnog, a napravljen je od zdravih cjelovitih sastojaka te predstavlja doista sjajan izbor za početak dana ili kao zdrava poslastica u vrijeme pauze

Sladak, a zdrav kolač od zobenih pahuljica izgleda toliko jednostavno da je teško povjerovati da je tako lako pripremiti ukusan, a prije svega nutritivno bogat obrok. Ovaj sjajan recept također daje mogućnost kombiniranja i dodavanja okusa i sastojaka po želji pa ga je lako moguće prilagoditi baš svačijem ukusu. Kombinacije su brojne, a u pahuljastom, svježe pečenom toplom kolaču za doručak uživat će baš svi.

Potrebni sastojci:

  • 65 g zobenih pahuljica
  • banana
  • jaje
  • žlica javorovog sirupa
  • žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 15 borovnica
  • 6 malina ili bilo koje drugo bobičasto voće koje volite
  • za ukrašavanje po želji: šećer u prahu, maslac od orašastog voća i slično

Priprema:

Lagano namastite mali lim za pečenje dimenzija otprilike 12x12 centimetara i zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

U blender stavite zobene pahuljice. Dodajte bananu, jaje i javorov sirup te promiješajte. Nakon toga dodajte prašak za pecivo i sol. Sve dobro izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Ulijte tijesto u namašćeni lim za pečenje. Odozgo pospite bobičastim voćem. Pecite 20 minuta.

Pečeni zobeni kolač pospite dodacima po želji – šećerom u prahu, maslacem od kikirikija ili lješnjaka, listićima badema i slično. Poslužite toplo ili hladno.