PRVI DOJAM JE VAŽAN

Osmijeh, urednost i boje - recept za privlačnost!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 11.05.2011 10:10
  • Objavljeno 11.05.2011 u 08:38
žena osmijeh sreća

žena osmijeh sreća

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: thinkstock

Što je ključno za privlačnost? Najnovije istraživanje pokazuje da je to nekoliko elemenata – osmijeh, njegovan izgled i odjeća u boji

Kome ćete radije prići – osobi odjevenoj u crno i s ozbiljnim izrazom lica ili onoj odjevenoj u žutu kombinaciju, sa širokim osmijehom na licu? Većina ljudi, barem onih koji su sudjelovali u američkom istraživanju, odabrat će osobu broj dva.


Na privlačnost određene osobe – i muškarcima i ženama – utječe niz faktora, no znanstvenici smatraju da su sada otkrili one ključne - uredan izgled, osmijeh i odjeća veselih boja.

U istraživanju je sudjelovalo 200 ljudi koji su gledali fotografije istih osoba podijeljene u dvije kategorije. U prvoj su osobe na fotografijama imale mračan izraz lica i bile su odjevene u tamnu i pomalo neurednu odjeću. U drugoj kategoriji iste osobe nosile su odjeću živih boja, bile su nasmijane i njegovane.

Više od polovice ispitanika istaknula je da bi radije prišla osobama iz druge kategorije. Iako prvi dojam često može varati, znanstvenici napominju da u suvremenom dobu užurbanosti uglavnom nemamo vremena za drugi dojam, pa je onaj prvi itekako važan.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi