NOVI TREND

Osim na licu, filerima se peglaju i nesavršenosti na tijelu

18.04.2011 u 14:39

Bionic
Reading

Ubrizgavanje filera već je neko vrijeme uobičajena pojava u svijetu ljepote, a u posljednje vrijeme sve je popularnije i ubrizgavanje filera po tijelu

Sve je veći broj žena koje osjećaju potrebu da osim na licu popeglaju bore i druge nesavršenosti na tijelu. Mnoge Britanke filerima pune ruke i noge na kojima se previše vide vene, ali i obješenu kožu na koljenima. Fileri na neko vrijeme 'popravljaju' stanje, a tretman je potrebno ponoviti svake godine.

'I naše tijelo, baš kao i lice, stari iz godine u godinu, pa fileri mogu pomoći', kaže londonska kozmetičarka Tracy Mountford koja filere koristi za tretman ovješenih koljena, linija između grudi i nabore oko pazuha. Čak i neki dermatolozi preporučuju filere. 'Svojim pacijenticama preporučujem prvenstveno vježbu, no u menopauzi koža rapidno gubi elastičnost, pa stoga preporučujem i filere', rekla je dermatologinja Stefanie Williams.

Neki liječnici ipak savjetuju oprez budući da je u tijelo potrebno ubrizgati puno veću količinu filera, a zasad nisu provedena dostatna istraživanja o njihovom utjecaju na organizam.