sudjelovalo oko 200 natjecatelja

Održana prva utrka dječjih brodića na potoku Gradni u Samoboru

20.09.2021 u 14:14

Bionic
Reading

Ispred gradskog muzeja u Samoboru na potoku Gradni organizirana je prva utrka dječjih brodića. Na utrci je sudjelovalo oko 200 natjecatelja koji su bili podjeljeni u grupe od po 8 natjecatelja. Za sve natjecatelje bile su osigurane vrijedne nagrade

Utrku je organizirala udruga Djeca za bolji svijet iz Samobora. U pripremi za samu utrku sudjelovala su i djeca iz Udruge sindrom Down iz Zagreb koja su bojala brodiće s kojima su se djeca na utrci takmičila. Isto tako sav prihod koji se dobrovoljnim prilozima skupio darovan je Udruzi za sindrom Down iz Zagreba, stoji u priopćenju.

Utrka je organizirana kako bi se podigla svijest o djeci s Downovim sindromom i kako bi ih se na kreativan i zabavan način i kroz bojanje brodića ali i kroz sudjelovanje u utrci uključilo u društvo. Lijepo vrijeme, pregršt pozitivne energije i natjecateljskog uzbuđenja kod malih natjecatelja ali i veselja nakon dobivenih nagrada sigurno je utjecalo na pozitivne reakcije svih prisutnih nakon utrke i to kako na ideju tako i na organizaciju same utrke. Sve to skupa vjerojatno će na veselje svih sudionika utjecati da se navedeni događaj ponovi i sljedeće godine.