NEKA NOVA VREMENA

Novi trendovi u svijetu vjenčanica: Evo kakve haljine buduće mladenke trenutno najviše priželjkuju

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 10.09.2020 13:07
  • Objavljeno 10.09.2020 u 13:07
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Hanna Putylina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vladajuća pandemija koronavirusa uvelike je utjecala na organizacije ceremonija vjenčanja, a sudeći po novim podacima modne tražilice Lyst i na odabir haljina budućih mladenki za poseban dan

Posljednjih mjeseci dame koje se nalaze u potrazi za modelima haljina u kojima će izreći sudbonosno 'da', na stranicama modne tražilice Lyst sve više pretražuju modele kratkih vjenčanica koje su zabilježile porast potražnje za 25 posto.

U jednoj takvoj s potpisom francuske modne kuće Dior nakon ljetnog odmora na Jadranu u bračnu luku uplovila je poznata britanska glazbenica Lily Allen sa zvijezdom serije 'Stranger Things', Davidom Harbourom, a sudbonosno 'da' izrekli su si u Las Vegasu.

Trend padajućih haljina slip kroja koje izgledaju poput ušminkane verzije spavaćica odrazio se i na svijet vjenčanica. Potražnja za bijelim modelima slip haljina bila je najveća početkom godine (64 posto u odnosu na tromjesečje), a posljednjih mjesec dana potraga za istima ponovno je zaživjela.

Vjenčano izdanje modne ikone 90-ih, Carolyn Bessette-Kennedy, do danas predstavlja glavnu modnu inspiraciju mladenkama koje za poseban dan žele zablistati u sjajnoj haljini slip kroja. Prekrasna u svojoj jednostavnosti, svilena bijela haljina s potpisom tada još javnosti nepoznatog dizajnera Narcisa Rodrigueza ušla je u modnu povijest, a njezin vjenčani izgled kasnije su brojni pokušali imitirati, više ili manje uspješno.

Jednostavne i nježne siluete, bijele haljine slip kroja s potpisom brendova Rey, Aceno i Sir. The Label trenutno su najtraženije, a po svemu sudeći, buduće mladenke podjednako su zainteresirane za vintage i rabljene modele vjenčanica u duhu održive mode, kojima je potražnja na godišnjoj razini porasla za 38 posto, a na stranicama Lysta u prosjeku ostvaruju 20 tisuća pretraživanja mjesečno.

Britanska princeza Beatrice i sama se priklonila navedenom trendu u srpnju izrekavši sudbonosno 'da' u dvorcu Windsor talijanskom poduzetniku Edoardu Mapelliju Mozziju u vintage haljini svoje bake, britanske kraljice Elizabete.

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia