MODNI FAVORIT

Nosiva od jutra do mraka: Nijedna haljina ne može parirati ovom jednostavnom modelu

27.05.2023 u 16:43

  • +28

Slip haljine

Izvor: Promo fotografije / Autor: Neven Bučević

Bionic
Reading

Minimalistički dizajn slip haljina i njihova lakoća nošenja učinila ih je jednim od najpopularnijih modela na modnoj sceni. Iz sezone u sezonu nalazimo ih na policama trgovina, što dovoljno govori o njihovom statusu modnog klasika

Minimalistička haljina inspirirana donjim rubljem proslavila se 90-ih godina kao omiljeni odabir britanske ikone stila Kate Moss, a u njoj se i vjenčala jedna od najvećih modnih ikona, Carolyn Bessette Kennedy.

Spomenutu vjenčanicu za Carolyn je kreirao tada još nepoznati dizajner Narciso Rodriguez, a danas predstavlja glavnu inspiraciju za brojne dizajnere i mladenke.

Nježni saten ili svila, trake, špageta naramenice i jednostavan, čist dizajn – izgled slip haljine na prvi pogled nedvojbeno podsjeća na luksuznu spavaćicu.

Tajna uspjeha i dugovječnosti ovog modela leži upravo u njezinom jednostavnom, ali itekako elegantnom dizajnu, a ta kombinacija nikad nije dosadna. Brojne dame koriste je kao bazni komad koji se lako stilizira u brojnim smjerovima, jer uz nju se lako može nositi gotovo sve što vam padne na pamet.

Bez obzira nosite li je na golu kožu ili kao dio slojevitog stajlinga, ležerno kombiniranu s tenisicama ili kao chic varijantu s potpeticama, haljina slip kroja dokazano nudi bezbrojne mogućnosti kombiniranja, što svojim modnim primjerom pokazuju poznate dame sa svjetske street style scene.