POVRATAK OTPISANIH

Ove sunčane naočale obilježile su početak milenija, a sada su ponovno 'in'

10.05.2023 u 12:39

  • +6

Vizir sunčane naočale

Izvor: Profimedia / Autor: Stefano Costantino / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Bionic
Reading

Ciklička narav modne industrije rezultirala je povratkom brojnih trendova u kakvima smo uživala nekoliko desetljeća prije, a jedan od njih ove sezone su predimenzionirani modeli sunčanih naočala, po uzoru na vizir za lice

Male crne sunčane naočale, avijatičarske ili pravokutne... S porastom temperatura ovaj funkcionalni dodatak s razlogom se nalazi u glavnom fokusu. Investirati u jedan od bezvremenskih modela ili se odlučiti za nešto ekstravagantniji, dilema je za koju se odgovor nalazi u takozvanim shield modelima naočala.

Nalik viziru koji, osim očiju, štiti i lice, shield sunčane naočale vrhunac popularnosti doživjele su 2010-tih godina, a kao što je slučaj s brojnim trendovima iz tog razdoblja koji posljednjih mjeseci nanovo drmaju modnom scenom, bilo je za očekivati da će se ovaj predimenzionirani model sunčanih naočala vratiti na velika vrata.

Gotovo da ne postoji veliki dizajnerski brend koji ih nije uvrstio u svoju aktualnu ponudu. Masivne u Dioru, pop izgleda u Gucciju, sunčano žute i pojačane detaljima dragulja kod Louis Vuittona ili naglašene zlatnim detaljima kod Max Mare i Toma Forda, shield sunčane naočale ove sezone nesumnjivo će dominirati stajlinzima, darujući im futurističku notu.

Poput street style zvijezdi koje su ih objeručke prihvatile, posljednjih tjedana naveliko ih nose i dame iz svijeta slavnih, poput reality zvijezde Kim Kardashian i modne ikone s Barbadosa, Rihanne.