ELEGANTAN I PRAKTIČAN

Nijedan drugi komad u ormaru nije tako chic: Sakoi će ponovno voditi glavnu riječ na modnoj sceni, a ovo su najljepši modeli

03.09.2022 u 10:55

Bionic
Reading

Iako se sako dug niz godina povezivao isključivo s poslovnim stilom odijevanja, posljednjih sezona postao je neizostavan komad na svjetskoj street style sceni. Kao nijedan drugi komad u ormaru, svojim strogim dizajnom pruža dodatno samopouzdanje i moć, a ove sezone svaka dama s lakoćom će pronaći idealan primjerak za sebe

Sako je jedan od onih bezvremenskih modnih komada koji se sjajno slažu s različitim stilovima, nadopunjujući različite odjevne kombinacije i pružajući pravu dozu elegancije i sofisticiranosti. U mjesecima pred nama ponovno će voditi glavnu riječ na modnoj sceni, a nalik proteklim sezonama, i ove će uglavnom dominirati predimenzionirane verzije u duhu 80-ih, ali i krojevi koji naglašavaju figuru stvarajući oblik pješčanog sata.

  • +26
Sakoi Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

U prvom redu riječ je o verzijama pročišćenih linija i minimalističkog dizajna, poput modela od eko kože, kakvih ni ove sezone ne manjka na policama trgovina, a predstavljaju elegantnu alternativu jaknama bajkerskog stila.

U crnoj, smeđoj ili drugim prigušenim bojama, modela sakoa izrađenih od eko kože ne bi trebalo nedostajati u ormaru, a ujedno predstavljaju modnu investiciju u kojoj ćete uživati nekoliko sezona. U casual ili za sjajne večernje stajlinge blejzer od umjetne kože pokazat će se pouzdanim stilskim rješenjem.

Njima se pridružuju karirane verzije, koje i ove sezone dominiraju policama trgovina, te sakoi upečatljivih boja, koji će ove jeseni po popularnosti, prema svemu sudeći, zamijeniti modele u nježnim pastelnim bojama.

Povratkom takozvanog štreberskog stila odijevanja, sakoi ukrašeni klasičnim uzorkom, poput kariranog, ponovno uživaju pet minuta slave, a danas ih se najviše isplati kombinirati s trapericama opuštena kroja, glomaznim čizmama i pletivom.