KAKO IM ODOLJETI?

Moda za prijelazno razdoblje: Komadi od laganog pletiva ljetni su hit, a savršeni su i za prve jesenske dane

14.08.2022 u 14:44

Bionic
Reading

Posljednjih sezona svjedoci smo velike popularnosti komada od pletiva, a iako se tradicionalno nose u hladnim mjesecima, njihove laganije verzije sada uvjerljivo dominiraju policama trgovina, baš kao i stajlinzima ljubiteljica mode

Paralelno s bujanjem pandemije, rasla je potražnja za udobnom i ležernom odjećom i obućom, a kao rezultat toga trenirke i kompleti od pletiva doživjele su ogromnu popularnost na modnoj sceni. Jesen/zimu 2021. tako je u potpunosti obilježilo pletivo u svim bojama i oblicima. Pleteni kardigani, veste, trenirke i haljine dominirali su trgovinama i stajlinzima ljubiteljica mode diljem svijeta, a ovom udobnom modnom trendu popularnost je samo nastavila rasti.

  • +19
Pleteni komadi Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Iako je pletivo na prvi pogled nespojivo s vrućim mjesecima u godini, njihove lagane verzije u formi kompleta ili haljina posljednjih tjedana čest su prizor na policama trgovina.

Nekad velik hit u 90-ima, pletene haljine vratile su se na modnu scenu u nikad privlačnijem ruhu. Ove sezone poseban fokus je na modelima koji lagano padaju uz tijelo ili onih pripijenih, koje najviše laskaju figuri - zaglađuju struk i stvaraju oblik pješčanog sata. U stopu ih prate kompleti stvoreni od kardigana u paru s rastezljivim hlačama širih nogavica ili dugom suknjom u maniri 90-ih koja suptilno prati liniju tijela.

Osim u ljetnim mjesecima, komade od laganijih pletiva s lakoćom ćete nositi i u prvim danima jeseni kada mogu poslužiti kao izvrsna baza pri slaganju slojevitih stajlinga, što ih čini isplativom investicijom.

Uz klasične primjerke u neutralnoj paleti boja, na policama trgovina danas se posebno ističu verzije retro izgleda u u znaku upečatljivih boja i uzoraka, a kakvim ove sezone ne mogu odoljeti brojne ljubiteljice mode.