BROJKE NE LAŽU

Netflixova serija pokrenula nove modne trendove: Sada svi žele imati komade poput Emily, a znamo i koji su najtraženiji

16.10.2020 u 15:10

Bionic
Reading

Proteklih tjedana Netflixova nova hit serija 'Emily u Parizu' stvorila je značajno zanimanje javnosti, a posebno zaljubljenica u modu o čemu dovoljno govore novi podaci poznate modne tražilice Lyst

Stajlinzi glavnih protagonistica serije posljednjih dana uspjeli su posebno zaintrigirati modne kupce diljem svijeta. Komadi s potpisom suvremenih modnih brendova i pristupačnih high street trgovina, koje smo imali priliku ugledati u novoj Netflixovoj seriji, generirali su značajna pretraživanja na Lystu.

  • +6
'Emily u Parizu' Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

Uzmimo za primjer ružičastu kapu brenda Kangol čija se potražnja na Lystu povećala za 342 posto ili kape beretke kojim popularnost iz tjedna u tjedan raste za 41 posto nakon što je nova serija tvorca 'Seks i grada' doživjela svoju premijeru na Netflixu.

Hit torbe iz serije

Handful torba s potpisom brenda Aldo

Nakon što je serija 'Emily u Parizu' premijerno prikazana na Netflixu, blijedo ružičasti model torbe s potpisom brenda Aldo uspio se u potpunosti rasprodati, a pretrage modnih kupaca za drugim modelima torbi iz kolekcije ovog poznatog kanadskog brenda skočile su za 64 posto.

The Jelly Snapshot Camera torba s potpisom Marca Jacobsa

Nakon što je u jednoj od epizoda serije njegov glavni lik Emily ugledana s ružičastom torbicom Marca Jacobsa potraga za istom samo nekoliko dana od premijere serije porasla je za 92 posto, a u prodaji iznosi nešto manje od 3 tisuće kuna.

Nicola torba s potpisom Kate Spade

U ružičastoj boji, spomenuta torba od krzna i po cijeni od dvije tisuće kuna, uspjela se u potpunosti rasprodati nakon što je ugledana u seriji 'Emily u Parizu'. U prvom tjednu listopada potražnja modnih kupaca za ostalim modelima torbica s potpisom Kate Spade porasla je za 34 posto.

Hit suknje iz serije

Mini suknja s potpisom Ronny Kobo

Koliki je modni utjecaj serije 'Emily u Parizu', također govori i podatak da je minijaturni model zelene suknje ukrašen zmijskim uzorkom u potpunosti rasprodan u svega nekoliko dana od premijere. I dok se navedena suknja po cijeni nešto višoj od 1500 kuna više ne može nabaviti, ostali komadi s potpisom brenda Ronny Kobo također su izazvali veliki interes modnih kupaca. Pretrage za njegovim komadima na Lystu su od premijere serije na Netflixu porasle za 22 posto.

Asimetrična suknja s potpisom brenda Ganni

Žuti model asimetrične suknje kojeg je lik Emily na ulicama Pariza nosila uz pripadajući top također se uspjela rasprodati, a u samo dva dana od premijere serije na Netflixu, potražnja modnih kupaca za suknjama popularnog danskog brenda Ganni porasla je za 289 posto.

Hit kape iz serije

Kapa 'bucket' s potpisom brenda Kangol

Po cijeni od 440 kuna, ružičasti model kape brenda Kangol kakvog smo imali priliku ugledati u Netflixovoj seriji, rezultirao je velikim zanimanjem javnosti. Pretrage za Kangolovim modelima kapi na Lystu su se uspjele povećati za 342 posto.

Crvena beretka

Ovaj istinski i kultni francuski komad također se dodatno proslavio zahvaljujući novoj Netflixovoj seriji. Pretrage za crvenim modelima beretki na listu su porasle za 100 posto od njezina premijernog emitiranja.