PONOVNO U TRENDU

Neočekivani povratak otpisane obuće: Japanke su ovoga ljeta apsolutni hit

09.08.2020 u 08:01

Bionic
Reading

Ono što su zaljubljenice i modne ovisnice najavile proljetos, potvrđuje i analiza popularne modne platforme Lyst - japanke ponovno postaju sve popularnije, a potražnja za ovom ljetnom obućom porasla je od lipnja za 53 posto

U travnju su veliku popularnost među influencericama okupljenim na Instagramu uživale elegantne japanke naziva Ginza, lansirane od popularnog američkog brenda The Row, kojega su 2006. godine osnovale slavne blizanke Mary-Kate i Ashley Olsen.

Ljetna izdanja nekih od najvećih street style zvijezdi današnjice na Instagramu su nagovijestila da će elegantni modeli japanki s umjerenim platforma potplatom biti modni 'must have'.

Vlastite verzije elegantnih i luksuznih inačica japanki ponudili su i brendovi poput francuskog Givenchyja, američkog brenda Frame, švedskog Arket, ali i u svijetu japanki najpopularniji brend Havaianas.

Prema podacima modne platforme Lyst, brazilski brend japanki i dalje je najtraženija marka, a potražnja za njima iz mjeseca u mjesec raste nevjerojatnih 89 posto.

Osim što se s lakoćom kombiniraju s pregršt odjevnih komada namijenjenih sezoni proljeće-ljeto, aktualni modeli elegantnih japanki predstavljaju savršen hibrid udobnosti i elegancije, a zahvaljujući svom sofisticiranom izgledu ova klasična ljetna obuća više nije isključivo namijenjena uživanju na plaži ili bazenu.

Povjerenje kupaca Havaianas već godinama opravdava udobnošću nošenja i specifičnim čvrstim potplatima izrađenim od visokokvalitetne gume koja nogu drži stabilom i čuva ju od sklizanja. Iste vrline krase i elegantnu varijantu njihovih japanki s povišenim potplatima, pa osim što odlično izgledaju uz svaku odjevnu kombinaciju, idelane su i za ljetne avanture na plažama.

U svibnju je modna platforma Lyst omražene crocsice proglasila 'it' obućom proljetne sezone, a iako je najava izazvala zgražanje ljubitelja mode koji nisu skloni američkom brendu i njihovim popularnim gumenim natikačama, nova analiza Lysta pokazuje da je Crocs vrlo popularan brene i što se tiče gumenih japanki.

  • +4
Ni legendarna manekenka Christie Brinkley nije odoljela udobnim japankama Izvor: Profimedia / Autor: Maciel-Ngre / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Po popularnosti slijede brendovi Nike i Superdry, a Lyst ističe i kako su u trendu kožne varijante japanki, za kojima potražnja iz tjedna u tjedan raste 12 posto.