BRZO I UKUSNO

Nema šanse da ste probali ovakve lazanje

18.02.2014 u 09:31

Bionic
Reading

Lazanje su mnogima omiljeno talijansko jelo, ali sve s vremenom dosadi pa je možda vrijeme da probate malo drugačije okuse i recepte

Lazanje u slow cookeru

Ako imate lonac za sporo kuhanje (slow cooker) iskoristite ga za lazanje. Sve možete raditi prema svom omiljenom receptu i pripremiti unaprijed pa pustiti da se lagano kuha dok ste na kavi ili radite nešto drugo.

Povrće je zakon

Da, znamo da je povrće korisno, ali sigurno ćemo ga radije pojesti kada je ukusno pripremljeno. Stoga probajte vege lazanje s bučom kao glavnom namirnicom.

Sastojci:
6 žlica maslaca
6 češnja češnjaka, mljevena
400 grama pirea od bundeve
1/3 šalice smeđeg šećera
2 žlice javorovog sirupa
1 i pol žličica cimeta
1 žličica muškatnog oraščića
1 žličica đumbira
1/4 žličica crnog papra
1 žličica soli
400 grama mozzarelle

Priprema

Otopite maslac, dodajte češnjak i miješajte oko minutu. Umiješajte bundevu, šećer, javorov sirup, začine, papar i sol pa pirjate dok se potpuno ne zagrije. Zatim dodajte dio sira, a dio ostavite za sa strane. U posudu stavite malo umaka na dno pa prve listove tjestenine. Zatim složite malo sira i umaka pa ponovite postupak dok imate materijala. Završite sa slojem sira na vrhu.

Pokrijte folijom i pecite na 190 stupnjeva oko 45 minuta pa maknite foliju i pecite još 12 minuta dok se sir ne zapeče, savjetuje Oprah.com

Lazanje s raviolima

Umjesto klasičnih listova za lazanje, probajte se malo poigrati i koristiti raviole.

12 okruglih raviola, bilo koje vrste
1/2 šalice ricotta sira
1/4 žličice miks začina
1/8 žličice češnjaka u prahu
sol i papar na okus
1 žlica obranog mlijeka
500 grama gotovog umaka za tjestenine
3/4 šalice mozzarella sira
3 žličice naribanog parmezana

Priprema

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva Celzijevih i pripremite velike kalupe za muffine ili silikonske zdjelice. Malo ih nauljite. Raviole skuhajte prema uputama na pakiranju da budu al dente. U zdjelici posebno smiksajte ricottu, začine, češnjak u prahu, sol, papar i mlijeko. Zatom razrežite svaki komad raviola po pola. Na dno svake posude stavite dvije žlice umaka za tjesteninu, polovicu raviola, smjese od ricotte, malo mozzarelle pa opet umaka i drugu polovicu raviola. Na kraju sve pospite parmezanom. Pecite 15 minuta.