FENDIJEV ADUT

Nekoć omiljena torbica s početka milenija vratila se u modu na velika vrata

29.04.2022 u 19:50

Bionic
Reading

Nije nikakva tajna to da modnom scenom posljednjih mjeseci uvjerljivo dominiraju trendovi s početka milenija, posebice kada govorimo o torbama. Sudeći po izdanjima jednih od najvećih predvodnica trendova današnjice, ovaj kultni model u duhu Y2K estetike sada je ponovno 'in'

Neki od najpopularnijih modela s početka milenija vratili su se na modnu scenu u velikom stilu, a poznate trendseterice odlučne su u misiji oživljavanja pomalo zaboravljene torbe Spy s potpisom modne kuće Fendi.

Spy - torba brenda Fendi Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

S njezinom rijetkom verzijom od baršuna i šljokica Squirrell, u obliku suhe šljive i s malom okruglom ručkom, nedavno je viđena Rihanna.

Prije nekoliko tjedana na ulicama New Yorka s boho verzijom od narančaste kože mogla se vidjeti slavna manekenka Bella Hadid, ujedno najveća pobornica nošenja trendova s početka milenija.

Spy brenda Fendi tako je postala zadnjom u nizu Y2K torbica koje su nanovo zaživjele na modnoj sceni, a najveći povratak od svih imala je torba City s potpisom Balenciage.

Godine 2005. Spy je kreirala dizajnerica Silvia Fendi, a netom nakon lansiranja viđena je u rukama tadašnjih predvodnica trendova. Iako je Fendi, poput brojnih brendova, odlučio oživiti pojedine modele kakvi su drmali scenom prije nekoliko desetljeća, to nije učinio s torbom Spy.

Baš poput Rihanne, Bella Hadid nosi originalnu verziju torbe Spy, koja se danas uglavnom može nabaviti u specijaliziranim trgovinama s vintage dizajnerskim komadima.