PET VRUĆIH TRENDOVA

Što efektnije, to bolje: Ovo su trenutno najpoželjniji modeli sunčanih naočala

16.04.2022 u 17:35

Bionic
Reading

Nostalgičarske tendencije koje su posljednjih mjeseci uzele zamaha na modnoj sceni potaknule su nastanak šarenih i izražajnih okvira, a oni ove godine čine neke od najvećih trendova u svijetu sunčanih naočala

Naočale su tijekom perioda rada od doma uslijed pandemije postale jedan od rijetkih načina da se na ekranu pokaže osobni stil, što je mnoge motiviralo na odvažniji odabir okvira. Stoga je sasvim prirodno da je takav senzibilitet utjecao i na naočale za zaštitu od sunca, za kojima svakodnevno posežemo na odmoru i za brojne ljetne avanture ispunjene suncem.

Povratak kreativnom izražavanju i dotjerivanju još je jedan razlog za bujanje hrabrih i živahnih trendova za sunčane naočale u aktualnoj godini, prema mišljenju Nordstromove modne direktorice za dodatke i obuću Beth Kanfer.

  • +5
Sunčane naočale Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

'Od futurističkih do retro silueta ili svijetlih i odvažnih boja, sada se sve svodi na sunčane naočale upečatljivih oblika', kaže ona. Sličnoga mišljenja je Scott Murchison, regionalni menadžer brenda Illesteva, koji kaže da trendovi vezani za sunčane naočale u 2022. naginju senzibilitetu 70-ih: 'Debeli acetatni okviri sa zabavnim i živopisno zatamnjenim lećama nezaobilazni su predmet ove godine.'

Pet najvećih trendova za sunčane naočale u 2022. godini

Sunčane naočale svijetlih i odvažnih boja

Prema Kanfer, svijetle i odvažne boje predvodnice su kad su u pitanju trendovi za sunčane naočale u aktualnoj godini, a pomažu maksimalno naglasiti stajlinge u duhu dopaminskog odijevanja, u znaku zabavnih resa, cipela s platformom i iluzijskih printova. ‘Boja podiže raspoloženje i postala je trend broj jedan u svim kategorijama. Sasvim je prirodno eksperimentirati hrabrim i šarenim okvirima i lećama, a ovaj trend obuhvatio je različite oblike sunčanih naočala’, riječi su modne direktorice Nordstroma.

Predimenzionirane avijatorice

Modni eksperti ističu predimenzionirane sunčane naočale avijatorskog stila kao trend inspiriran 70-ima koji preuzima glavnu riječ na modnoj sceni. Svoje verzije sunčanih naočala avijatičarskog okvira ove godine ponudili su brojni renomirani brendovi - od Monclera i Balenciage pa sve do modne kuće Celine i talijanskog Guccija.

Sunčane naočale sa staklima u boji

Još jedan šareni trend sunčanih naočala koji posljednjih mjeseci dominira modnom scenom odnosi se na modele sa staklima u boji, a koji emitiraju neodoljiv retro šarm.

Sunčane naočale arhitektonskog i futurističkog izgleda

Predimenzionirani i arhitektonski oblici donose pravu dozu svježine pravokutnim i trokutastim sunčanim naočalama, a modne kuće Fendi i Balenciaga postale su najvećim zagovornicima ovog trenda.

Y2K sunčane naočale

Modeli minijaturnih metalnih okvira i verzije bez okvira sa staklima u boji također predstavljaju jedan od trendova u aktualnoj godini. Le Specs, Coco and Breezy i Quay samo su neki od mnoštva brendova koji itekako zagovaraju Y2K estetiku kada je riječ o sunčanim naočalama.