TREndI ZAŠTITA

Ne znate koje sunčane naočale odabrati? Evo koji će modeli biti hit ove sezone

23.04.2021 u 16:48

Bionic
Reading

Za mnoge jedan od najdražih modnih detalja, osobito tijekom proljetno-ljetne sezone, podignut će svaki stajling u trenu, a ako je nužno, uspješno prikriti i podočnjake u one dane u kojima nismo raspoloženi za detaljno šminkanje

Sunčane naočale brzo i jednostavno mogu promijeniti izgled i ovisno o raspoloženju pretvoriti vas npr. uz pomoć mačkastih naočala u retro pin up zavodnicu ili pak u glamuroznu damu ako se odlučite za oversized okvire.

U svakom slučaju, sunčane naočale neizostavne su tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci, no mnogi ih nose i cijele godine ako to dopuštaju vremenske prilike.

Ako niste sigurni za kakve se naočale odlučiti ove sezone, evo koji će modeli biti najtraženiji u mjesecima pred nama:

Naočale i okviri u boji

Zaboravite na popularne modele sa zrcalnim staklima kakvi su bili hit prošle godine! Sad se nosi nešto posve drukčije. Sunčane naočale s naočalama u boji i/ili s okvirima od pastelnih do jakih nijansi začas će vas učiniti kraljicom street stylea 2021. godine. I nimalo nebitno: podižu raspoloženje u trenu.

Velike sunčane naočale s retro vibrom

Posljednje dvije godine futurističke sunčane naočale minijaturnih okvira bile su najpopularnije, no ove sezone nose se retro okviri nadahnuti stilom 70-ih i djecom cvijeća.

Pravokutni okviri

Iako na prvi pogled izgledaju previše strogo, pravokutni okviri vladat će modnom scenom ovoga proljeća i ljeta. Bez obzira jesu li crne, smeđe ili u boji, sunčane naočale s pravokutnim okvirima jedan su od najvećih trendova i prema predviđanjima istiskuju popularne okrugle modele.

Mačkasti okviri

Klasični mačkasti okviri ostat će važan trend 2021. godine i ove će sezone dobiti dinamičniji geometrijski izgled. Ovaj statement komad začas će svaki stajling učiniti dramatičnijim. Tako će primjerice dati poseban šarm svakom stajlingu i dobrodošlu dozu drame.

  • +4
Sunčane naočale omiljeni su modni detalj Irine Shayk Izvor: Profimedia / Autor: T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Tzv. D-okviri

Sunčane naočale s D-okvirom praktički su suvremenija varijanta avijatičarskih naočala - s tom razlikom što leće nisu u obliku suze poput klasičnih avijatičarskih modela, već (kao što i samo ime govori) podsjećaju na slovo D, a neke varijante imaju i spojena stakla.