ŽENE SU IH KONAČNO PRIGRLILE

Pustite sijede da izrastu: Beauty stručnjaci tvrde kako će sijedi pramenovi biti najpoželjniji trend u 2021.

18.03.2021 u 12:40

Bionic
Reading

Zahvaljujući pandemiji i boravku u izolaciji, velik broj žena diljem svijeta prigrlilo je svoje sijede, a iz ove se globalne situacije u kojoj smo se našli izrodio beauty trend koji će, tvrde beauty stručnjaci, ali i statistički podaci, odigrati glavnu ulogu u narednim mjesecima

Sijede - neki ih vole, neki mrze! No čini se da postoji treći tabor koji nitko od nas nije primjećivao sve dosad. 'Blendane sijede' novi je beauty trend.

'Danas se sve više žena okreće prirodnoj boji kose, a 'blendane' sijede koje se stapaju s drugim tonovima novi je trend', potvrdio je Robert Eaton, tehnički direktor tvrtke Wella Professionals.

'Ideja je da miješanjem tonova sivih pramenova balayage tehnikom nadoknadite ili naglasite svoje sijede', dodaje Eaton.

Ovaj je trend dobio na značenju za vrijeme globalne karantene. Žene nisu bile u mogućnosti posjetiti frizera pa su krenule u potragu za novim rješenjima.

'Radio sam na gomili tehnika miješanja sive boje na svojim klijentima - i očekujem ponoviti to kad se nakon izlaska iz karantene vratim u salon', rekao je Eaton.

Mnoge žene više ne žele u potpunosti prekrivati svoje sijede, a pomoću balayage tehnike i dodavanja sivih pramenova kosa će izgledati višedimenzionalno te će dobiti lijepu sjajnu boju koja se presijava na suncu. Sijedi pramenovi podjednako će dobro izgledati na plavušama i brinetama, a poznati frizer otkriva kako su i vrlo jednostavni za održavanje.

Pramenovi se suptilno uvode oko tri centimetra od korijena pa frizera nećete morati posjetiti nekoliko mjeseci, a pri dnu se obično dodaje posvjetljujući efekt pa će ova frizura lijepo uokviriti lice.

Istraživanje prije lockdowna u Velikoj Britaniji pokazalo je da je 25 posto Britanki primijetilo kako sve više žena ponosno pokazuje svoje sijede, zbog čega se i same osjećaju hrabrije pokazati ih.

Da je sijeda kosa postala in u svijetu, pokazuju i statistički podaci Pinteresta. Zabilježen je porast pretraživanja sijede kose od čak 879 posto. Oni koji nemaju sijede pramenove, žele ih, a oni koji ih već imaju, konačno su sretni zbog toga.