ZA BLAGDANSKI UGOĐAJ

Ne znate kako urediti dom za Uskrs? Možda vas nadahnu ovi jednostavni savjeti

10.04.2020 u 09:23

Bionic
Reading

Činjenica je da će ovogodišnji uskršnji blagdani biti drukčiji od prijašnjih, no to ne znači da se moramo u potpunosti odricati svega što volimo. Kako više vremena boravimo kod kuće, tako želimo da nam bude što ugodnije i ljepše, a možda vas nadahnu i ovi jednostavni savjeti za uređenje doma

Iako se preporučuje ostanak kod kuće i mnogi imaju osjećaj da je sve otkazano, proljeće nam je ipak tu. Život ide dalje, a mi se prilagođavamo novim okolnostima.

Zato smo pitali nagrađivanu dizajnericu interijera Mirjanu Mikulec da nam otkrije par svojih trikova za brzinsko uređenje doma ovog Uskrsa.

Jednostavno, a lijepo

Kao velika ljubiteljica bijelog porculana, Mirjana uvijek preporučuje upravo taj klasični komplet posuđa kojega je uvijek poželjno imati u domu. Iskoristiv je u svakoj situaciji, a osim toga bijelo posuđe prigodno je za svaki blagdan i obiteljsko okupljanje.

Svatko od nas iz godine u godinu skupi neke omiljene sitnice, a keramički zečići ili pilići za Uskrs imaju glavnu ulogu. Svakako ubacite i pisanice koje ste napravili s djecom ove godine ili iskoristite ukrasna jaja koje imate od prošle godine. Poznata dizajnerica interijera savjetuje i kako se uvijek možete poigrati s različitim bojama salveta, podlogama ispod tanjura ili s dekorima poput stolnjaka kako biste dobili drugačiji izgled. Sve izgleda življe kada na stol dođe omiljeno proljetno cvijeće, a ako ste sretnici koji u vrtu imaju neke od vjesnika proljeća, oni će se savršeno uklopiti u cijelu priču.

Prirodne dekoracije

Nakon što smo zbog opasnosti od širenja koronavirusa ostali zatvoreni u svojim domovima, ubrzo smo postali svjesni bogatstva prirode i svega što nam pruža. Da bi tako bilo i u budućnosti, moramo paziti jedni na druge i još više osvijestiti što sve možemo napraviti kako bi očuvali okoliš, ali i više koristili obnovljive izvore energije kao i eko proizvodeu svakodnevnom životu. Priroda nam je zato inspiracija i za uskršnje dekoracije.

Mirjana savjetuje da budemo kreativni i iskoristimo cvijeće iz vrta, procvjetale grane trešnje ili drvene grančice pomoću kojih možemo napraviti mala gnijezda za jaja. Čak i svježa trava može odlično izgledati u košarici koju ćete popuniti pisanicama. Istražite i kako obojati jaja prirodnim bojama, pa iskoristite ljuskeluka, crveni kupus ili kavu kako bi uskršnja jaja bila sasvim posebna ove godine.

Budite kreativni

Sada je pravo vrijeme da budete kreativni! Imate li staru kutiju? Dajte joj novi sjaj i uz malo boje postat će teglica za proljetno cvijeće. Mirjana savjetuje i da uključite djecu u svoje projekte, pa neka sami ukrase svoje pisanice. Uz malo papira, škare i ljepilo, sami možete napraviti ukrase. Osim toga, dizajnerica savjetuje i kako da svečani objed bude još posebniji - napravite papirnate oznake s imenima ili napišite pozitivnu poruku koja će dočekati vaše najmilije za stolom.

Možete se poigrati i složiti svoje zečiće uz pomoć krpe, jaja i flomastera. Jajetu nacrtajte njušku i oči, a krpu smotajte tako da tvori traku kojom ćete zamotati jaje - vrhove povežite gumicom ili ukrasnom trakicom i tako ćete dobiti uši. Jednostavno, a efektno!

Ostale zanimljive ideje za uređenje doma možete pogledati i na sam Uskrs u nedjelju 12. travnja kad kreće i nova 17. sezona emisije za uređenje interijera 'InDizajn s Mirjanom Mikulec'.