UDOBNE I CHIC

Ne tako davno mokasinke smo smatrali staromodnima, a sad ih se ne možemo zasititi

16.04.2023 u 07:57

  • +14

Mokasinke

Izvor: Promo fotografije / Autor: Neven Bučević

Bionic
Reading

Mokasinke ili popularno zvane loaferice posljednjih godina su od staromodne obuće postale omiljenim odabirom žena diljem svijeta. Njihovu popularnost, po svemu sudeći, rijetko koji model u stanju je dostići i ove proljetne sezone

Ciklička narav modne industrije do punog izražaja došla je i po pitanju mokasinki. Modeli s dodatkom glomaznog potplata, kakve smo voljeli nositi 90-ih godina, i dalje slove za najpopularniju siluetu, s hit modelom talijanske Prade koji modne ovisnice fascinira iz sezone u sezonu.

Zahvaljujući njima, mokasinke klasičnog izgleda posljednjih mjeseci nalaze se u drugom planu, no nitko ne može osporiti činjenicu da je riječ o modnom klasiku kojeg se isplati imati u ormaru.

Veću popularnost klasične mokasinke uživale su 2015. godine, na krilima kultnog modela Horsebit s potpisom talijanskog Guccija. Od tada vodeći brendovi u svijetu mode ne prestaju nuditi vlastite verzije ovog klasika u svijetu obuće, uz bok lancima trgovina ulične mode.

Osim elegantnim izgledom, klasične mokasinke mogu se pohvaliti i iznimnom udobnošću, što ih čini idealnom alternativom omiljenim tenisicama pri slaganju besprijekornih, dnevnih stajlinga.