IDEALNA ALTERNATIVA

Suknje su ove sezone jedan od poželjnijih komada, pogotovo u maksi verziji, zbog čega ćete odmah zaboraviti na hlače

04.03.2023 u 18:57

  • +18

Duge suknje

Izvor: Promo fotografije / Autor: Neven Bučević

Bionic
Reading

Od kože preko kargo modela do trapera - maksi suknje dolaze u svim oblicima i bojama, predstavljajući idealnu alternativu voljenim hlačama

Suknje koje sežu do gležnjeva, kakve smo posljednji put slavili na prijelazu tisućljeća, danas predstavljaju glavni protutrend mikro suknjama, a u odnosu na njih stilski su puno svestranije.

Dok je prošle godine u ovo doba sve bilo u znaku minijaturnih suknji (sjetimo se samo viralnog modela brenda Miu Miu), modni svijet posljednjih mjeseci ne krije opsesiju posve drugom ekstremnom duljinom suknji. Maksi modelima od ljetnih mjeseci prošle godine kontinuirano raste popularnost pa ih ni u narednim mjesecima nećemo moći zaobići.  

Baš kao u aktualnoj sezoni, označit će ih četiri verzije ovog velikog povratnika na modnoj sceni. Kao stvorene za ležerne stajlinge, tu su verzije maksi suknji od trapera ili kargo modeli u zemljanim tonovima. Za ponešto sofisticiranija izdanja dobar odabir činit će sjajni modeli slip kroja ili minimalističke verzije u duhu 90-ih koje će suptilno naglasiti figuru.

Aktualni modeli maksi suknji dovoljno su jednostavni koliko i praktični, a većinu verzija moguće je nositi tijelom cijele godine – u zimskim mjesecima s pletivom bogate teksture, a traper verzije s bazičnim komadima i efektnim dodacima za podizanje stajlinga na novu razinu.