KREATIVNA RADIONICA

Napravite poseban ukras – cvijet

  • Autor: Maka
  • Zadnja izmjena 16.04.2011 10:40
  • Objavljeno 16.04.2011 u 09:00
umjetni cvijet

umjetni cvijet

Izvor: sxc.hu / Autor: sxc.hu

Možda si kupila rajf ili ukosnicu, ali nedostaje im 'ono nešto', poseban štih koji će biti točka na 'i' tvog slatkog izgleda. Općenito u trgovinama je teško naći nešto jedinstveno, nešto što se samo nama sviđa

No, ne treba očajavati. Možeš postati sama svoja majstorica i stvoriti lijepi ukras koji možeš prišiti ili prilijepiti za ukosnicu, rajf, broš, torbu ili gdje god ti se prohtije. One spretnije mogu čak izraditi i ogrlicu od spojenih cvjetića ili ih zašiti u svoju maramu. Ideja je mnogo, ovdje su samo glavne smjernice koje će ti pomoći da razviješ svoju kreativnost. Sretno!

http://www.abridestale.com

http://www.abridestale.com

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Danas smo za tebe izabrali dva načina izrade platnenih cvjetića.

1.NAČIN

Trebat će ti:

Platno
Filc
Igla i konac
Ljepilo

Postupak:

Platno izreži na krugove koji su u promjeru široki deset centimetara. Svaki poreži na jednom mjestu do sredine kruga. Zatim premotavaj na način kako je prikazano u videu. Nakon toga trebaš uzeti iglu i konac i zašiti.

Za prvi dio cvjetića trebat će vam šest latica, odnosno šest platnenih krugova od kojeg ćete napraviti latice. Na kraju uzmi komad filca i od njega izreži manji krug, koji će služiti kao dio za koji se zalijepe latice.

Nakon ovoga trebaš izrezati pet novih krugova, ali nešto manjih od prethodnih te ih motati na isti način.

Dio s filcom zalijepi na ukosnicu ili gdje želiš i tvoj novi ukras je gotov!

 

2.NAČIN


Trebat će ti:

Komad tkanine – kao za pravljenje mašni na poklonima – uske, a dugačke
Igla i konac

Postupak:

Za poseban način motanja tkanine od kojeg ćeš dobiti ružu najbolje je pogledati video koji slijedi. O tome koliko bujnu ružu želiš ovisi i koliko ćeš materijala iskoristiti – što ga je više, to je ruža bujnija. Na kraju, kada je motanje gotovo, donji dio treba zaštiti iglom i koncem. Ovakvu ružu također možeš staviti kao broš, na rajf, torbu ili je jednostavno pričvrstiti na žicu i imati umjetnu ružu u svojoj sobi.

 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi