rješavanje inventara

Napokon u prodaju stiže Yeezy: Adidas vraća popularne tenisice koje su se prodavale kao lude

26.05.2023 u 09:56

Bionic
Reading

Krajem svibnja Adidas je objavio da će prodati svoje zalihe Yeezy inventara čija je vrijednost procijenjena na 1,3 milijarde dolara. Sada je objavljeno da će Boost 350 'Pirate Black' biti prvi model Yeezy tenisica koji će se vratiti na tržište

Adidas iz prošlosti izvlači i ponovno izdaje popularni Yeezy model tenisica. Naime, nakon drame s Kanye Westom i otkazivanja, do tada financijski plodne suradnje, Adidas je 19. svibnja objavio da će prodati svoje zalihe Yeezy inventara vrijednog 1,3 milijarde dolara i donirati prihod organizacijama koje predstavljaju ljude koji su prošle godine bili povrijeđeni antisemitskim komentarima repera i dizajnera sada poznatog kao Ye.

Sada je poznato koji model Yeezy tenisica će se prvi vratiti na tržište. Prema pisanju Hypebeasta, Yeezy Boost 350 'Pirate Black' svijetlo dana ponovno će ugledati vrlo brzo - 31. svibnja ove godine.

Bit će to prvi put od listopada prošle godine, kada je Adidas prekinuo sve veze s Kanyeom Westom nakon niza njegovih antisemitskih komentara, da kupci u maloprodaji mogu kupiti Yeezy proizvode.

Inače, model Yeezy Boost 350 'Pirate Black' posljednji je put objavljen 2016. godine, tijekom vrhunca Adidas Yeezy pompe. U to je vrijeme Adidas proizvodio ograničen broj Yeezy tenisica, što je potaknulo potrošačku potražnju i groznicu za modelima poput Yeezy Boost 350 i Yeezy Boost 750.

  • +2
The Yeezy Boost 350 Pirate Black Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Prema dostupnim podacima, vrlo model Yeezy Boost 350 u vrlo poželjnoj 'Pirate Black' boji prodavat će se za 200 dolara. Cijena je niža od 230 dolara, kolikoje Adidas naplaćivao za modele Yeezy 350 i 350 V2 2022. prije nego što je tvrtka raskinula ugovor s Yeom.

Za ovu odluku Adidas je vijećao mjesecima, te na kraju zaključio kako je prodaja bolji izbor od doniranja i spaljivanja. 'Vjerujemo da je ovo najbolje rješenje jer poštuje stvoreni dizajn i proizvedenu obuću, funkcionira za naše ljude, rješava problem inventara i imat će pozitivan utjecaj na našu zajednicu', rekao je izvršni direktor Adidasa Bjørn Gulden u izjavi.

Gulden je analitičarima na razgovoru o financijskim ostvarenjima u ožujku također rekao da će se Yeezy tenisice, u slučaju da budu donirane, 'opet vratiti', pri tome misleći na preprodajnu vrijednost zaliha. 'Vrijednost proizvoda nije fizička vrijednost sastojaka', rekao je. 'To je brend i roba koji se prodaju po visokoj cijeni.'

'Pirate Black' Yeezy Boost 350 tenisice su jedne od mnogih Yeezy modela koje se vraćaju krajem svibnja, kažu iz Adidasa. Ostale uključuju popularne boje poput Yeezy 350 V2 'Zebra' i Yeezy 500 'Utility Black'. Višestruke opcije modela Yeezy Slide i Foam RNNR također su predviđene za skorašnje ponovno puštanje u prodaju.

  • +4
Kanye West Izvor: EPA / Autor: ETIENNE LAURENT