'pride 2023'

Adidas izazvao nove kontroverze: Najavljen bojkot zbog muškaraca u 'ženskim' badićima

18.05.2023 u 21:34

Bionic
Reading

Mnogi konzervativniji obožavatelj njemačkog brenda bijesni su zbog lansiranja kampanje 'Pride 2023' u kojoj muškarac nosi kupaći kostim karakterističan za žene

Nakon što je prošao kroz niz problema s tisućama Yeezy tenisica povučenih iz prodaje, Adidas je izazvao nove kontroverze lansiravši jednodijelne kupaće kostime za muškarce.

Reklamna kampanja naziva 'Pride 2023' naišla je na brojne kritike, pa čak i bijes, kod mnogih konzervativnijih obožavatelja njemačkog brenda.

U središtu pozornosti su muški modeli koji poziraju u jednodijelnim kupaćim kostimima u kakvima smo do sad viđali isključivo žene. Inovativnost projekta za sad je donijela samo negativnu reklamu.

Naime, mnogi tvrde kako kreću u bojkot Adidasovih proizvoda, ne želeći se poistovjećivati s brendom koji 'muškarce prikazuje kao žene'.

'Dok sam odrastao, oblačenje Adidas tenisica bio je trenutak ponosa. Sad ih s ponosom bacam u smeće. Odvratno. Tužno', stoji u oštrom komentaru nezadovoljnog kupca dok drugi nudi rješenje:

'Ne znam zašto si ovo rade, mogli su barem napisati da je 'unisex'. Ženski kostimi inače nemaju takve izbočine.'

Ovaj kostim djelo je južnoafričkog dizajnera Rich Mnisija te je opisan kao komad koji je 'slavlje samoizražavanja, mašte i nepokolebljivog uvjerenja da ljubav spaja'. Prodaje se po cijeni od 70 dolara.