PREDMET ŽUDNJE

Nakon svjetskih trendseterica najpoželjnija torba godine osvojila je i poznate Hrvatice; evo tko je sve nosi

06.10.2019 u 11:49

Bionic
Reading

Predviđanja su se pokazala točnima: torba The Pouch modne kuće Bottega Veneta najpoželjniji je modni dodatak godine. Iz dana u dan zaljubljenice u modu ponosno poziraju sa svojim primjerkom torbe koja izgleda poput oblaka, a s njom su pozirale i tri poznate Hrvatice

Najveći adut talijanske modne kuće Bottega Veneta ove je sezone torba The Pouch, koja izgledom podsjeća na oblak, a izrađena je od mekane kože.

'Modni oblak' nosi se u ruci, pa stoga nije za one kojima je praktičnost na prvom mjestu, ali zato pristaje uz sve stajlinge, barem ako pitate Rosie Huntington-Whitely, koja je u zadnjih nekoliko mjeseci svoje stajlinge više od 50 puta začinila ovom torbom i to ovjekovječila na Instagramu.

  • +4
Rosie Huntington-Whiteley Izvor: Profimedia / Autor: Gamr/Lalo /Backgrid

Plavokosa britanska manekenka ovom je torbom opčinjena već mjesecima i nosi je doslovno uz sve, od elegantnih večernjih izdanja, preko street stylea odabira pa sve odlaska u teretanu. Ima je u nekoliko boja i nerado je ispušta iz ruku.

Svoj primjerak u zagasitoj boji crnog vina nabavila je i naša najpoznatija odvjetnica Jadranka Sloković, a u vatreno crvenoj nijansi svoj 'modni oblak' pokazala je i Franka Batelić.

Među prvima se njome pohvalila blogerica Sonja Kovač koja svoje stajlinge podiže modelom u crnoj boji.

Torba The Pouch u drugom se kvartalu ove godine našla među top 10 najpoželjnijih modnih komada prema podacima modne platforme Lyst, a osim navedenih dama osvojila je i lijepu američku manekenku Lily Aldridge, Rihannu, ali i Salmu Hayek koja ju je prošetala među prvima još početkom ove godine.

  • +17
Hit torba Izvor: Profimedia / Autor: Broadimage / Shutterstock Editorial / Profimedia

Torba godine Bottegu Venetu lansirala je među 'najvruće' brendove sezone, a krivac za to je novo dizajnersko ime na čelu te talijanske modne kuće osnovane 1966. - Daniel Lee. Ulogu kreativnog direktora Bottege Venete, 33-godišnji Lee je preuzeo od Tomasa Maiera, koji je na toj poziciji proveo 17 godina.

Ovaj pomalo zaboravljeni brend, najpoznatiji pod luksuznim modnim dodacima i odjevnim predmetima od kože, trenutačno proživljava pravu renesansu, a bogato nasljeđe Lee je obogatio svojom vizijom. Zanat je pekao u modnoj kući Celine, još dok je kreativno vodstvo imala Phoebe Philo, pa ne čudi što dijele sličnu estetiku.