PRAVA SITNICA

Najplaćenija manekenka zarađuje 700.000 kuna dnevno!

16.07.2014 u 21:53

Bionic
Reading

Gisele Bundchen proglašena je najbolje plaćenom manekenkom na svijetu, što možda i nije čudno s obzirom da je zaštitno lice H&M-a, da je odigrala glavnu ulogu u kratkom filmu Baza Luhrmanna za Chanel i da je upravo ona predala pehar prije finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva između Njemačke i Argentine

Prema izvještaju magazina Forbes, 33-godišnja Gisele Bundchen, koja nosi revije za Carolinu Herreru, Isabel Marant, Emilija Puccija i Balenciagu, u posljednjih samo 12 mjeseci zaradila je 47 milijuna dolara, odnosno oko 260 milijuna kuna!

Ovo je već sedma godina zaredom da je brazilska ljepotica najplaćenija manekenka na svijetu, a prema izračunima, zarađuje oko 128.000 dolara (oko 700.000 kuna) dnevno zahvaljujući poslovnoj suradnji s tvrtkama poput Falabelle, čileanske robne marke, i Fidelije, korejske linije donjeg rublja.


Otkako je Forbes počeo pratiti zaradu Gisele Bundchen 2001, prema procjeni je odonda zaradila oko 386 milijuna dolara (oko dvije milijarde i 25 milijuna kuna). Ove brojke ne uključuju menadžment, troškove agenta i odvjetnika, no uz pretpostavku da Bundchen zna upravljati novcem, da ga troši pametno i pametno ulaže, što je očito slučaj, logično je za pretpostaviti da je svotu uspjela i uvećati.

Za usporedbu, Forbes piše da je dvostruko ‘teža’ od brazilske nogometne zvijezde, Ronalda. Gisele, koja ima i svoju liniju sandala i donjeg rublja, svoju zaradu želi zadržati za sebe.

Ranije ove godine u intervjuu za modni portal MdeMulher u Brazilu rekla je: ‘Žalosno je to jer ljudi koji pišu ovakve gluparije nemaju uvid u moj bankovni račun. Dobro mi je, jako puno zarađujem, ali ne onoliko koliko pričaju. Već sam imala problema s poreznom zbog tog popisa i, iskreno, ne zanima me.’