veliko veselje

Najčarobniji escape room na otvorenom u sklopu Advent Zagreba

14.12.2021 u 14:45

Bionic
Reading

Dječji escape room u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba ovog Adventa organizira nešto sasvim posebno za sve generacije: božićni escape room na otvorenom koji spaja lov na blago i vesele igračke koje su tema ovogodišnjeg Advent Zagreba

O čemu se točno radi?

Ovog Adventa nema Grincheva, mrguda, tužnih izraza lica. Advent Zagreb vraća nas sve u djetinjstvo i to uz pomoć onih čarobnih igračaka koje su se nekad proizvodile u Zagrebu, a koje su neki od vas vjerojatno pronalazili ispod božićnog drvca - klasični Disneyevi junaci iz tvornice Biserka ili pak veseli plišanci iz Vavrine radionice.

Sad dobivate priliku iste te igračke pronalaziti na čarobnim lokacijama diljem božićnog Zagreba, u obliku jednog posebnog božićnog lova na blago!

Nikad nije kasno da postanete vrhunskim detektivom, makar samo na jedno popodne, a Advent Zagreb sa svojim ukrašenim adventskim lokacijama postat će vašim glavnim mjestom radnje. Ova zabavna i interaktivna igra namijenjena je djeci i odraslima te će zasigurno izmamiti osmijeh na sva lica!

Kako možete sudjelovati u igri?

Jeste li spremni za najzabavniji escape room na otvorenom? Pođite do Centra za posjetitelje na Trgu bana Josipa Jelačića i zatražite svoju interaktivnu mapu (pssst, uz nju ćete dobiti i simpatičan suvenir!). Na tim se mapama nalaze uzbudljive zagonetke koje vas vode na najposebnija mjesta adventskog Zagreba, a na kojima pak vas čeka iduća zagonetka.

Prolaženje kroz okićene ulice, božićna drvca, orašare, lampice i zvukove božićnih pjesama dovest će vas do najljepšeg božićnog blaga: riznice igračaka koja će one najmlađe upoznati s ovim poklonima iz davnih dana, a starije prisjetiti na sretne i bezbrižne dane djetinjstva kako bi im uljepšala ovo adventsko vrijeme.

Dakle, povećala u ruke, šešire na glave i krenite pravac Jelačićevog trga - nasmijte se, zabavite se i spremite jednu od najljepših uspomena na Advent Zagreb.

Advent za djecu

Sjetite se Božića kad ste bili mali. Ono nestrpljivo iščekivanje božićnog jutra, fini kolači koje je mama izvadila iz pećnice, obitelj na okupu pored blještavog božićnog drvca. Naravno da su djeca ta koja vjeruju u čaroliju Božića, jer oni je mogu vidjeti u svemu!

Upravo je zato njima posvećeno mnoštvo različitih programa na ovogodišnjem Adventu: od predimenzioniranih igračaka, ogromnih sustava željeznice obavijenih u snježnu idilu, druženja s likovima iz najdražih bajki te predstave koje će ih nasmijati do suza.

Svaki će od ovih programa biti ispunjen ljubavlju, mirom i radošću u nadi da ta čarolija nikad neće otići iz dječjih srca! Više na: adventzagreb.hr