IZVUCITE NAJBOLJE

Na ovaj način seks uvijek može biti odličan

09.01.2014 u 07:53

Bionic
Reading

Znanstvenici su otkrili kako menstrualni ciklus itekako utječe na seksualni život žena, a evo nekoliko savjeta da izvučete najbolje

U prvim danima ciklusa osjećat ćete se zavodljivo i raspoloženo jer raste razina oksitocina estrogena i testosterona. Klitoris je u ovom razdoblju osjetljiviji pa ćete više uživati i lakše se uzbuditi. Zahvaljujući estrogenu, sva su osjetila pojačana pa će poljupci biti intenzivniji, a partner privlačniji nego u ostalim danima ciklusa. Zahvaljujući djelovanju hormona, u prvih pet dana ciklusa bit ćete i kreativniji u krevetu.

Kreativnost za sobom povlači i kompetitivnost pa ćete dobiti volju da pokorite svog muškarca. Učinite li tako u nekoj seksi igrici, razina testosterona porast će za 49 posto prema studiji objavljenoj u The Journal Evolution and Human Behavior

Od devetog do 14. dana ciklusa, posebno će rasti hormoni estrogen i testosteron zbog čega ćete biti raspoloženi za flert. Probajte se orijentirati na svog partnera, jer studije pokazuju da u ovom razdoblju žene čak 160 posto više gledaju druge muškarce. Dobra je vijest ta da u ovom razdoblju žene češće iniciraju seks pa se prepustite i uživajte. U idućih nekoliko dana osjećat će se dobro, ali ćete zbog hormona biti posebno osjetljivi ako primijetite da se partner zagledao u drugu, makar to bila i glumica na filmskom platnu.

Oko 21. dana ciklusa, dobit ćete želju više vremena provoditi u kuhinji i skuhati svom dragom ukusnu večeru. Progesteron je u vama probudio apetit i na pamet vam padaju recepti za slatka i ukusna jela. Zapravo hormoni od vas traže da se pripremite za trudnoću ako ste pokušavali začeti za vrijeme ovulacije. Da biste uspjeli začeti, tijelo mora imati i masnog tkiva, a hormoni se brinu za to.

Od 23. do 24. dana, događa se neizbježno - PMS. Do 28. dana, hormoni će vas učiniti posebno tužnima ili pak posebno razdražljivima. Ako nemate onaj osjećaj da ne izgledate kako biste htjeli ili vam se ne čini da je trbuh posebno nadut, izvucite seksi komade odjeće i pokažite malo dekoltea. Napetosti uzrokovane PMS-om riješite se seksom. I ne brinite zbog malo većeg trbuha, jer je jedna studija pokazala da su u ovim danima muškarci za vrijeme seksa fokusirani na lice. Istraživanje na sveučilištu Michigan pokazalo je da su žene u ovom dijelu ciklusa posebno razdražljive pa nemojte, primjerice, ići na depilaciju jer će vas boljeti više no inače.