TRENDOVSKI MODELI

Na društvenim mrežama i gradskim ulicama: Pet modela gležnjača koje ćemo ove jeseni viđati posvuda

25.10.2020 u 16:08

Bionic
Reading

Ulaskom u sezonu jesen/zima 2020. ne prestajemo razmišljati o svim onim čizmicama u kojima ćemo se narednih mjeseci šetati gradskim ulicama. Pritom mislimo na svima omiljene gležnjače koje se, baš poput tenisica, mogu kombinirati s mnoštvom odjevnih komada i nositi u svim prilikama. Naklonost brojnih zaljubljenica u modu ove sezone uživat će pet modela gležnjača koje ćemo uskoro viđati na svakom koraku

Odabir idealnog para gležnjača koje ćemo nositi većinu vremena tijekom hladnijih mjeseci itekako je bitan, a u koji se model ove godine najviše isplati investirati, na koncu ljetne sezone svojim stajlinzima već su dale naslutiti jedne od najvećih street style zvijezdi današnjice, kao i aktualne kolekcije s potpisom renomiranih dizajnerskih imena i high street brendova.

Po svemu sudeći, ove godine sve se vrti oko zanimljivih silueta, a pojedini modele gležnjača koji su proteklih sezona ostvarili velik uspjeh svoju će popularnost nastaviti potvrđivati i narednih mjeseci.

Gležnjače s robusnim potplatom

Zahvaljujući brendovima poput talijanske modne kuće Bottega Veneta, Prade i suvremenog američkog brenda The Row, gležnjače s robusnim gumenim potplatom, po uzoru na modele popularnih 'ružnih' tenisica, u novoj sezoni jesen/zima vodit će glavnu riječ na modnoj sceni.

Gležnjače od brušene kože

Njujorški modni brend Khaite, koji je svjetsku popularnost stekao viralnim kompletom od kašmira, za novu sezonu pripremio je nekoliko modela gležnjača od brušene kože u duhu boho stila odijevanja – trenda koji tradicionalno dominira ljetnim i jesenskim mjesecima, a njegov primjer odlučili su slijediti brojni high end brendovi uz pristupačne high street trgovine.

Gležnjače minimalističkog dizajna

Ne može se izbjeći činjenica da se minimalizam u velikoj mjeri vraća u aktualnoj godini, a navedeno se odnosi i na gležnjače. Klasični chelsea modeli ili inačice po uzoru na čarape i ove sezone nećemo zaobići u crnoj ili trendovskoj bež boji za šik rezultate.

Gležnjače s vezicama

Protekle godine gotovo da nije postojala modna ovisnica koja u svoj ormar nije pospremila model gležnjača s vezicama, od kojih su uvjerljivo najpopularnije bile kultne marte, a njihovoj velikoj popularnosti svjedočit ćemo i u narednim mjesecima.

Gležnjače s četvrtastim potplatom

Kao za većinu modnih trendova ovog trenutka, talijanska modna kuće Bottega Veneta na čelu s britanskim dizajnerom Danielom Leejem odgovorna je i za trend gležnjača s četvrtastom siluetom potplata.

Ukoliko se još uvijek niste počastili novim parom gležnjača, škicnite u galeriju i potražite omiljeni model koji će se najbolje uklopiti u vašu garderobu.

  • +54
Gležnjače Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije